Skip to main content

25 ryttere kom til start i første afdeling af det danske mesterskab for seniorer, og Linnea Ericsson-Carey er i front foran sidste års mester Lars Nørgaard Pedersen
| admin

Årets danske mesterskab for seniorer hos Absolut Horses åbnede med 25 ryttere i en metode C, hvor fejl omregnes til tid. Der blev temmelig mange fejl for dommerne at regne på undervejs, men også en stærk top af fejlfrie ryttere.

Dagens hurtigste, fejlfrie rytter blev Linnea Ericsson-Carey på Singular Ls La Silla, e. Chapultepec la Silla, den 15-årige hingst har været skadet i en længere periode, men er nu i absolut topform. Linnea ved, at den velspringende hingst kan gå hele vejen på søndag, over to runder, hvis hun ikke laver fejl, som hun sagde efter sejren. Hun er dog op mod stærke kræfter: Sidste års danske mester Lars Nørgaard Pedersen forsvarede sit mesterskab på bedste vis. Sammen med avlshingsten Bøgegården Gladiola e. Bøgegården’s Graf’s Stakkato viste han høj klasse på banen. Lars styrtede ved Equitour og skadede nakke og skulder, han er ikke helt fit endnu, men godt på vej. Hør ham fortælle om dagens ridt i videoen her i nyheden.

Lars Nørgaard Pedersen og Bøgegårdens Gladiola – den regerende ddanmarksmester ligger på andenpladsen. Foto: Zibrasport Equest

Tæt kamp i toppen

Mesterskabet er meget åbent til på søndag, da flere ryttere lå meget tæt i toppen af mesterskabet. Lars Bak Andersen og Calvin e. Castelan var fejlfrie i en tid, som rakte til 3. pladsen. Renee Ulvsbjerg red en flot, fejlfri runde med Celeste Balslev e. Conthargos opdr. Fuglsangsgård. Berider Kristian Skovrider og Now And Never fulgte op på 5. pladsen med et fejlfrit ridt.

Tina placeret med 12 fejl

Metode C giver de hurtige ryttere en chance for at blande sig i topkampen, på trods af fejl. Det kom Tina Lund tilgode, da hun med 12 fejl alligevel kom i placering, som nr. 7 i mesterskabsklassen med Cloi, lige efter sig selv og Centina, som hun red med 8 fejl.

Lars Bak Andersen har lagt sig ind på en foreløbig 3. plads. Foto: Zibrasport Equest

6 ryttere indenfor et nedslag

Tiden fra første kvalifikation omregnes nu til fejl, og det betyder, at Linnea Ericsson-Carey er i front med 0 fejl, Lars Nørgaard Pedersen følger efter med 0,91 fejl, Lars Bak ANdersen med 0,96 fejl, Renee Ulvsbjerg med 1,87, Kristian Skovrider med 2,6 og Tina Lund med 3,77 fejl. Dermed er alt åbent til søndagens to runder, som afgør mesterskabet.