Skip to main content

2 delte førstepladsen i 5-års kvalifikationen

32 heste kom til start i PAVO og Dansk Ride Forbunds Championatsfinale for 5-årige springheste. Og der var tæt kamp om placeringerne i toppen.
| admin

Også blandt de 5-årige springheste var det tæt kamp i toppen med flere særdeles velspringende heste, og mange heste, som fik ros af berider Torben Frandsen, som igen i denne kvalifikation fik begrundet dommernes bedømmelse for rytter og publikum.

Fi Fi Ask e. Ci Ci Senjor Ask og Karen Møller Rohde kom til finalen med mange flotte og succesfulde runder i bagagen. Sidste år vandt de 4-års championatet, og de var i finalen ved UVM på Zangersheide i år. Torben Frandsen roste Fi Fi Ask for sin moderne sportstype og præstation på banen med super forsigtighed. De fik 8,9 for deres fejlfrie ridt, og det samme opnåede Camille Silke Pless og U2 TD DWB e. Untouchable (opdr. Trine Dyhre Nielsen) og dermed er spændingen i høj grad bevaret til anden kvalifikation fredag aften.

Læs også: Karen Møller Rohde har kvalificeret 11 heste til Championatsfinalen

De to ligeplacerede var dog langt fra alene om at vise kvalitet, der var også stor ros til Frida Munk Lassen og Vega Ask e. Big Star (opdr. Stutteri Ask) der fik 8,8. Herefter fulgte tre heste, som alle opnåede 8,6 det er: Anne Katrine Kolborg Johansen/Hesselhøj Captain Morgan e. Cascallco (opdr. Anderes Uve Sjøbeck Hoeck, Matilda Navrén/CC Corday e. Contendro I (opdr. Carsten Carstensen) og Jesper Meyenburg med Cordento II DWB e. Cornet Obolensky (opdr. Linus Camitz).

Det er bemærkelsesværdigt at både U2 TD DWB, Fi Fi Ask, Cordento II DWB og Hesselhøj Captain Morgen alle har været udtaget til landsholdet ved UVM på Zangersheide i år. 21 heste sluttede med en karakter på mindst 8.

De 20 bedste ekvipager (karaktererne fra første og anden kvalifikation lægges sammen) får adgang til lørdag aftens finaler. I finalen er stilkarakteren fortsat afgørende for rytterne, for de 5 bedste og ligeplaceret med nr. 5, går i omspringning på fejl og tid som afgør championatet for de 5- og 6-årige heste.

Zibrasport Equest streamer GRATIS fra championaterne

Kom helt tæt på finalerne i PAVO og DRFs ungheste championater i dressur og springning, når vi live streamer fra Blue Hors fra den 13. til den 16. oktober.
I samarbejde med PAVO og DRF har vi gjort det GRATIS for alle at se med fra championatsfinalerne uanset om du er Premium medlem eller ej. Er du ikke Premium medlem, skal du oprette dig som Basis medlem og “købe” adgang til 0,-

Start- og resultater