Skip to main content

Fredags-anbefaling: Ekstremsport på hesteryg

Forestil dig at ride væddeløb uden sadel… og forestil dig, at du under væddeløbet skal skifte hest to gange! Det vil sige springe af hesten, mens den stadig er i bevægelse, og derefter komme så hurtigt op på næste hest som muligt! Sådan foregår det ved Indian Relay, en ekstremsport der dyrkes af de nordamerikanske indianere. CBC har lavet den prisvindende Short Doc “This is Indian Relay, North Americas original Extreme Sport”, og du kan se hele dokumentaren i videoen nedenfor.
| admin

Hestene er det, der gør os til krigere idag…

Allison Redcrow, teamleder Old Sun

Hvad er Indian Relay
Indian Relay kan dateres 400 år tilbage i tiden, og opstod blandt de nordamerikanske indianerstammer, da hestene blev introduceret til kontinentet. Dermed er Indian Relay en af Amerikas ældste konkurrenceformer – og en konkurrenceform, der de senere år er blevet kategoriseret som en ekstremsport, og som lige nu vokser støt i popularitet.
Indian Relay er væddeløb, hvor op til 8 ryttere er til start og rider banen rundt uden sadel. Under løbet skal de skifte hest to gange (i fuld fart), og det betyder, at hver jockey skal have tre heste og flere hjælpere. Der afvikles løb hvert år blandt de indianske stammer i Washington, Oregon, Idaho, Montana, South Dakota and Minnesota, og det hele kulimenerer med et mesterskab i september i Montana.
Læs meget mere om Indian Relay her

‘This is Indian Relay’