Skip to main content

4 danske dressurryttere klar til Lövsta Top Ti

Lövsta Top Ti for nogle af verdens absolut bedste dressurryttere venter i weekenden under Sweden International Horseshow og 4 danskere er til start.
| admin

Nu tørner 10 af verdens bedste dressurryttere sammen i Lövsta Top Ti ved det internationale stævne i Stockholm, Sweden International Horseshow. Grand Prix klassen starter lørdag kl. 11.10, og det er hollandske Dinja van Lire og Hartsuijker, som åbner klassen foran Andreas Helgstrand, der har taget Queenparks Wendy med til Stockholm. Han efterfølges af Daniel Bachmann Andersen og Zippo M.I.

Sverige har to ryttere med i topkampen og Therese Nilshagen med Dante Weltino har starttid 11.40 lige før Cathrine Laudrup-Dufour og Bohemian – det bliver spændende at se Bohemian i konkurrence igen, og de klip, som Cathrine har vist på Instagram lover godt for en toppræstation af de to.

Det er dog ikke hvem-som-helst, der følger efter Cathrine i startrækkefølgen, verdensranglistens nr. 1 tyske Jessica von Bredow-Werndl er klar til at forsvare sejren fra sidste år med TSF Dalera BB. Patrik Kittel, den anden svensker i startopstillingen, har Touchdown til start, og fra den kant kan vi også vente et par flotte ridt. Patrik er en af hovedmændene bag Lövsta Top Ti, en fremragende konkurrence for dressurrytterne med store pengepræmier på spil. Og med ryttere af den kaliber, som starter i Stockholm, får publikum også en uforglemmelig oplevelse.

Verdens mest vindende dressurrytter, tyske Isabell Werth og DSP Quantaz følger efter Kittel, og så er det igen dansk, da Carina Cassøe Krüth og Heiline’s Danciera starter næstsidst. De to vandt World Cup kvalifikationen på Vilhelmsborg med en spritny, meget smuk og svær kür, så det bliver også interessant at se det par søndag i kürklassen som afgør kampen om hæderen og de mange præmiepenge.

Det er Tysklands Benjamin Werndl og Famoso Old som er sidste rytter i klassen kl. 12.40.

Löwsta Top 10 afvikles lørdag den 26. november med Grand Prix og med den afgørende kür-finale søndag den 27. november. Og der er hele 2,4 millioner Skr. i præmiepenge i kürfinalen rytterne rider om, og heraf tilfalder de 720.000 skr. vinderen. Det er rytterne på verdensranglistens top-ti, som bliver inviteret, men ikke alle kommer til start, og så suppleres der op.

Læs mere om stævnet her: Sweden International Horse Show – SIHS

“Red jorden, det er den eneste planet med heste” kan man læse på det obligatoriske holdfoto af deltagerne i Lövsta Top Ti. Foto: Lövsta Stuteri

Indsamling til WWF

Der er oprettet en Lövsta Top 10 indsamling til WWF på initiativ af Antonia Ax:son Johnson for at støtte WWF’s arbejde med at standse udryddelsen af truede dyrearter. Indsamlingen foregår over hele weekenden og alle bidrag hjælper. Det beløb som indsamles under stævnet, matches af Lövsta Stutteri.

Læs mere HER

10 fantastiske grooms er klar til at gøre deres yderste for “deres” heste inden dressurkonkurrencerne. Foto: Lövsta Stuteri