Skip to main content

Hyp hyp min kæphest – ny bog om ridning på kæphest

Kæphesteridning er lige nu meget populært hos hesteinteresserede piger og drenge. Både Dansk Ride Forbund, rideklubberne, kæphesteklubberne, der skyder op rundt om i landet, og ikke mindst ridepigerne går op i kæphesteridning med liv og sjæl. Ridning på Kæphest er en ny bog, der henvender sig til børn, ridelærere, forældre, og alle andre med interesse for kæpheste.
| admin

Kender du børn og unge, der er blevet bidt af den nye dille med kæpheste – eller Hobby Horsing, som det også hedder? Ja, så er du langt fra den eneste. De sidste år er ridning på kæpheste nemlig blevet ikke bare en ting – men en stor ting – og nu kan du blive meget klogere på den populære sport i Ridning på kæphest – kæphesterytterens ABC af Annika Schalük.

Værd at vide om kæpheste

Schalüks Ridning på kæphest indeholder en masse ideer til lege og aktiviteter med kæpheste, ligesom der en vejledning til, hvordan man laver sin egen kæphest. Bogen kommer også med forslag til både springbaner og ringridning samt dressurklasser for kæpheste. Der er derfor inspiration til både kæphesterytterne og til ridelærere eller klubber, der gerne vil have kæphestehold – eller stævner.

Lær en masse om heste

I Ridning på kæphest er der også en masse viden om rigtige heste. Børnene lærer, om hestens farver og aftegn, hvad hestens udstyr hedder, og hvordan det skal bruges. Der er også vigtig viden om, hvordan man plejer en hest og om ridning i skridt, trav og galop. Bogen bugner af alt fra ideer til lege, børnene kan lege alene og sammen med andre, og der er skabeloner og ark, som kan printes og males eller udfyldes.

Dansk Ride Forbunds Kæpheste Cup

Hos Dansk Ride Forbund går man også all-in på kæpheste. Med DRF Kæpheste Cup kan rideklubber under Dansk Ride Forbund arrangere kæphestestævner rundt om i landet, og alle kan deltage. Kæpheste Cuppen er allerede skudt i gang, og turneringen vil løbe frem til maj 2021. Læs mere om Cuppen her

Din guide til en verden med kæpheste

Ridning på kæphest er en fin og overskuelig bog til alle, der synes kæphesteridning er en sjov aktivitet og evt et nemt supplement til ridesporten. Bogen er nem at læse og fyldt med fine illustrationer og forklaringer. Som værk samler den alle de nødvendige informationer, der skal til for at både komme igang med kæphestene og med at arrangere kæphestestævner eller aktiviteter.

Om bogen
Titel: Ridning på kæphest – Kæphesterytterens ABC
Forfatter: Annika Schalük
Vejledende pris: 199,95
ISBN: 978-87-93959-20-0
Kan købes hos: Alle landets boghandlere, diverse netboghandlere og på www.shop-egolibris.dk