Skip to main content

5 tips til et bedre sæde

Sædet er afgørende for kvaliteten af din ridning. En rytter i perfekt balance gør det nemmere for hesten at reagere på selv de mindst signaler.
| admin

Et bedre sæde vil også forbedre din forbindelse til hesten, og derfor er netop det perfekte sæde den hellige gral for mange ryttere. Som rytter er drømmen at sidde stille, være stærk og stabil i sin core, med stille ben og den perfekte lige linje mellem skulder, hofte og hæl.

Her følger 5 tips, der kan hjælpe dig til at opnå drømmesædet

  1. Forstå dine stærke og svage sider
    For at blive bedre er det vigtigt at være realistisk omkring, hvad du er rigtig god til og hvor du kan sætte ind for at blive bedre, og holde fokus på dette.
  2. Rid uden bøjler
    Du har hørt det 1000 gange, men det virker. At ride uden bøjler styrker dit sæde, og giver samtidig en stabil workout, der kan mærkes i mave- og lårmusklerne.
  3. Prøv en simulator
    De senere år har hestesimulatorer vundet mere og mere indpas, og det er der en rigtig godt grund til. Simulatoren fanger nemlig hurtigt de mindste ubalancer, og giver dig mulighed for at rette på din opstilling. Udviklingen kan du følge live på skærmen, og se hvilken effekt de små tilrettelser gør.
  4. Luk øjnene
    Det skal du selvfølgelig gøre under sikre forhold, og ikke mens du galoperer afsted ude i skoven. Prøv f.eks. at skridte op ad midterlinien med lukkede øjne og hold fokus på at ride lige. Få en til at longere hesten, mens du lukker øjenene, og virkelig mærker hestens bevægelser. Mange bliver overraskede over hvor meget de andre sanser tager over, når man fjerner synet.
  5. Styrk din egen krop
    Brug tiden ude af sadlen på at styrke din krop til at performe bedre i sadlen. Det er blevet mere og mere almindeligt at ryttere træner ved siden af ridningen. Det er der en helt simpel grund til – det virker. Jo stærkere din krop er ude af sadlen, og jo bedre balanceret du er, jo nemmere har du ved at hjælpe din hest, og optimere dit sæde, når du sidder i sadlen.

Læs også: Ryttertræning: Halvdød due, frø og universalstræk