Skip to main content

Dansk rytter vinder Royal Ascot

Du har muligvis ikke hørt om Kevin Stott før, men lørdag eftermiddag løb han og hesten Hello Youmzain med sejren i Gruppe 1-løbet “Diamond Jubilee Stakes” på den verdenskendte væddeløbsbane Ascot Racecourse i England. Det har ingen dansker tidligere gjort, og dermed skriver Kevin sig ind i historiebøgerne.
| admin

– Det er første gang en dansk jockey vinder et Gruppe 1-løb i England. Sejren blev vundet på den 4-årige Hello Youmazain, som trænes af Kevin Stotts daglige chef Kevin Ryan. Der var 148.000 Pund dvs. ca. 1.2 millioner kroner i førstepræmie, skrev Dansk Hestevæddeløb efter Kevin Stotts fantastiske ridt lørdag eftermiddag.

Ascot Racecourse lagde i weekenden bane til det traditionsrige løb, der hver juni samler de hurtigste ekvipager. I år blev løbet dog afhodlt uden publikum pga. corona.

Den manglende opbakning forhindrede dog ikke Kven Stott i at skrive dansk historie – det er nemlig første gang, en dansk jockey vinder et såkaldt Gruppe 1-løb i England.

– Jeg er så glad for at have opnået min første Royal Ascot-sejr og derefter at vinde endnu en, sagde Kevin Stott ifølge barrons.com. Han kunne også prale af en sejr i  “Wokingham Stakes” på hesten Hey Jonesy.

Se Kevin og Hello Youmzain i aktion:

Der var fart over feltet lørdag eftermiddag