Skip to main content

Andreas Schou vinder Grand Prix i Deauville

Andreas Schou har sikret sig endnu en international Grand Prix-sejr, og Rikke Belinda Barker har redet sin VM-kvalifikation i hus.
| admin

Denne weekend har der også været et landshold i Deauville i Frankrig for at ride om en finaleplads i Longines EEF Series. De 5 højest placerede nationer fra denne mellemrunde, har adgang til finalen, og Danmark sluttede på 6. pladsen et nedslag fra en finaleplads.

Det lykkedes dog for både Emil Hallundbæk, Konstantin Deeken Künnemann og Andreas Schou at ride en fejlfri runde i en af deres runder, mens Tina Lund fik et nedslag i begge runder.

Emil Hallundbæk red i dag Grand Prix-klassen på Irwin med en enkelt tidsfejl, mens Konstantin Deeken Künnemann og Philippa Wildfang Linde hver fik 4. fejl.

Andreas Schou valgte at ride I Know i Grand Prix-klassen, og det var et godt valg, da han var den ene af 8 fejlfrie ryttere. Som sidste rytter ud i omspringningen havde den lynhurtige irske rytter Michael Pender og HHS Fast Forward afvist alle konkurrenter med en tid på 40,36 sekunder. Andreas Schou og lynhurtige I Know ville det bare anderledes. Andreas red forsigtige I Know op i et stort grundtempo, og sammen overvandt de den ene forhindring efter den anden i højt tempo – og fejlfrit. Da Andreas og I Know passerede målstregen i 39,66 sekunder var Andreas Schous anden internationale Grand Prix sejr denne sæson en realitet.

“Det ser rigtig spændende ud til fremtiden, og flest positive ting at tage med efter denne weekend,” fortæller landstræner Bo K. Møller fra Deauville efter de flotte resultater i Østrig og i Deauville. Han ærgrerede sig dog over, det ikke lykkedes for holdet at kvalificere sig til ligafinalen, men erkendte, at han igen næste år må forsøge at få adgang til 5*-internationale stævner. I forhold til VM i Herning, kunne Bo heller ikke undgå at udtrykke ærgrelse over, at Bøgegården Gladiola (redet af Lars N. Pedersen) er småskadet ikke bliver klar til VM.
“Efter Falsterbo, den 20. juli, skal holdet sættes med 5 ryttere. Vi har seks ryttere og 8 heste, der er VM-kvalificeret. Så må vi håbe alle er fit,” slutter Bo K. Møller.

Resultater

Rikke Belinda Narker med Tabalou PS og Rikke Haastrup og Balouca Z samt træner Jesper Lund Kristensen. Foto: Privat

Rikke Belinda Barker VM kvalificeret

Springlandsholdet i Østrig, der i fredags vandt Nations Cup har i dag deltaget i 3* Grand Prix, og her blev det til en 4. plads til Rikke Belinda Barker og Tabalou OS. 8 ryttere var i omspringning, og blot to ryttere, formåede at gentage det fejlfrit ridt. Rikke fik et enkelt nedslag i en tid, der gav hende 4. pladsen. Også Rikke Haastrup blev Grand Prix-placeret med Balouca Z, de sluttede omspringningen på 6. pladsen. Sejren gik til belgiske Roy van Beek og Chacco Me Biolly.

Både Martin Dinesen Neergaard/First Choice HT og Camilla Ernst med Fiona Ask fik et enkelt nedslag i hovedrunden.

Rikke Belina Barkes flotte resultat betyder, at hun nu har opfyldt den internationale kvalifikation til VM i Herning.

Resultater