Skip to main content

Bohemian til USA

Eurodressage bekræfter her til aften, at Cathrine Laudrup-Dufours tidligere EM og OL makker Bohemian, er solgt til USA.
| Louise Woss Sigerslev

Eurodressage bekræfter her til aften, at Cathrine Laudrup-Dufours tidligere EM og OL makker Bohemian, er solgt til USA.

Koreansk OL håb

Der gik chokbølger gennem dressurdanmark, da Dufour i januar 2023 delte nyheden om salget af hendes daværende absolutte tophest Bohemian. Bohemian blev solgt til koreanske Dong Seon Kims sponsor, Sportpferde Galleria, med henblik på deltagelse i de Olympiske Lege i 2024.
Læs: Bye bye Bohemian

Salg nummer 2 en realitet

I Juli 2023 rullede endnu en choknyhed om Bohemian, der nu skulle sælges igen. Kims planer havde ændret sig, og efter ganske få, mindre succesfulde starter, var makkerskabet mellem koreaneren og Bohemian fortid. Flere blev dog positivt overraskede over at den smukke mørkerøde vallak landede i stalden hos Patrik Kittel, for en stund.

Læs også: Bohemian til Patrik Kittel

Parret sejrede i 3 ud af deres 6 starter, hvoraf 2 var på Bohemians tidligere hjemmebane, nemlig i Boxen i Herning. Ved World Cup stævnet i Herning, blev Kittel og Bohemian vindere af CDI3* Grand Prix og Grand Prix Special. Derfor kom det som endnu et chok da nyheden om endnu et rytterskift på Bohemian, kom blot 5 dage efter stævnet i Herning.

Læs også: Bohemian og Kittel vinder CDI3* Grand Prix i Boxen

Auktion eller ej?

D. 27. oktober annoncerede Sportpferde Galleria, Bohemians ejere, at hesten ville komme til salg på en online auktion. Kittel var tydeligt berørt af situationen, og delte sin frustration på de sociale medier.
Læs også: Bohemian på online auktion

Der gik dog ikke mange dage før auktionen blev afblæst og Galleria Sportpferde tog Bohemian hjem fra Kittels stald, med det formål at finde vallakens nye forever home, i ro og mag.

Solgt til USA

Her til aften beretter Eurodressage salget af Bohemian til Heidi Humphries fra Zen Elite equestrian centre i USA, hvor Dufours tidligere dansepartner er udset som Endel Ots Grand Prix håb.

Kilde: Eurodressage