Skip to main content

Cathrine og Bohemian slog verdensstjernerne

Alle årets medaljetagere fra DM i dressur var til start i lørdagens World Cup-kvalifikation på Vilhelmsborg. Cathrine Dufour, Andreas Helgstrand og Carina Cassøe Krüth gav de udenlandske deltagere kamp til stregen.
| admin

De fem dommere Hans-Christian Matthiesen, Susanne Baarup, Katrina Wuest, Mariette Sanders-Van Gansewinkel og Magnus Ringmark fik lov til at dele de høje karakterer ud under lørdagens FEI World Cup Dressage Grand Prix på Vilhelmsborg.

Det var et meget stærkt felt af dressurryttere, der indtog den stemningsfyldte ridehal nær Aarhus – og de red op til deres bedste.

I første halvdel af klassen var det især Heiline’s Danciera og Carina Cassøe Krüth, der blev to’er til DM, der begejstrede publikum og dommere. Efter ridtet kunne hun glæde sig over en foreløbig føring med 74.304.

Andreas Helgstrand og Fiontini, der scorede bronze til DM, kunne heller i dag slå Carina. Men med 73.913 procent fra dommerne placerede den forholdsvis nye duo sig som nummer to – før pausen.

Afgørelsens time

I sidste del af Grand Prixen fortsatte de prominente navne med at ride op ad midterlinjen.

Da Cathrine Dufour og 10-årige Bohemian fremviste deres program, var der helt stille i hallen. Men det varede kun ved indtil Cathrines sluthilsen, hvor bragende klapsalver fyldte Vilhelmsborg. Flere 10-taller blev uddelt, og resultatet endte på imponerende 83.435 procent.

Dermed var spændingen intakt, inden de sidste ryttere skulle på banen.

Sveriges Patrik Kittel og Delaunay var, som ofte før, garant for et solidt Grand Prix-program. Og med 75.696 point strøg de direkte ind på andenpladsen.

Verdensetteren Isabell Werth, der pt. har tre heste i top 10, sad i sadlen på Emilio. Og selv ikke dronningen af dressur kunne slå Cathrine af tronen, men blev belønnet med 77.978 procent.

Sidste ekvipage i GP, Jessica Von Bredow-Werndl og Zaire, viste ligeledes topform. Dommerne gav dem 77.348 procent, hvilket rakte til en endelig tredjeplads.

Dermed blev Cathrine Dufour og Bohemian vinder af FEI World Cup Dressage Grand Prix.

Se hele resultatet fra klassen

Livestreaming fra World Cup Vilhelmsborg

Videoarkiv World Cup Vilhelmsborg