Skip to main content

Andreas Schou topper ranglisten i springning

Absolute Horses-rytteren er nummer et og to på 2021-listen, men starter DM på hjemmebanen på Tågerup på en tredje hest.
| admin

Andreas Schou fra Absolute Horses henter rigtig mange gode resultater hjem. Han er ikke alene nummer et, men også nummer to på Dansk Rideforbunds 2021-rangliste for ridebanespringning. Det er andet år i træk, han er nummer et på listen, men første gang han også besætter andenpladsen. 

Rideforbundet samler hvert år de resultater, som ryttere har opnået på danskavlede heste. Det gælder ved såkaldte A-, B- og C-stævner – elitestævner, landsstævner og distriktsstævner. Og resultaterne giver flere point, jo højere sværhedsgraden er.

2021-førstepladsen får han på Quadrosson Ask, der har hentet 2845 point, mens andenpladsen er til Darc de Lux, som har 2571 point.

Ny hest til DM

Andreas Schou, der bor i Kolding, driver sammen med sin bror Christian hestecentret Absolute Horses på Tågerup i Sommersted i nærheden af Kolding. Her afvikles for 12. og sidste gange DM i ridebanespringning fra 27. april til 1. maj.

I 2019 startede Andreas DM på Quadrosson Ask, som vandt kvalifikationen, men rev ned i finalen. I 2020 red han på Darc de Lux, og det blev til en sølvmedalje. I 2021 stillede Andreas ikke op til DM, da han var til OL i Tokyo på Darc de Lux. 

Han stiller dog ikke op på nogen af rangliste-hestene til dette års DM. Quadrosson Ask er solgt, og Andreas stiller op på Darc de Lux i et femstjernet stævne i Saint Tropez weekenden før DM. Hans mål er at få lov at starte VM på OL-hesten. Mesterskabet afvikles i Danmark i år. Det er i Herning til august.

I stedet starter han DM på den kun ni år gamle I Know, som han har opnået gode resultater på i de seneste måneder.

Andreas Schou har ikke ligget på den lade side i vinterperioden. Han har startet en række stævner i Sydeuropa med rigtig mange heste. Han ligger også stadig i Top-100 på det internationale rideforbunds rangliste i springning.

Se med fra DM i springning

Du kan følge med i det spændende DM i springning her på Zibrasport Equest. Se mere her.

Pressemeddelelse: Absolute Horses