Skip to main content

Chok: EM og DRF-mesters guldhest gået bort

I august red Sophia Obel sig til en stensikker sejr i DRF-mesterskabet i dressur for juniorer på hendes elskede Brilliant – men nu er den smukke mørkerøde vallak pludselig gået bort.
| admin

OPDATERET: Vi har valgt at ændre overskriften efter udgivelse, da den i første omgang fik flere til at tro, at det var Sophia Obel, der var gået bort. Vi undskylder mange gange til alle, som har fået den opfattelse og særligt til Sophia og hendes nærmeste.

“Himlen har fået den største stjerne nogensinde i dag. Vi har sagt farvel til den kærligste hest, jeg nogensinde har mødt, den største stjerne, min bedste ven for altid, min partner in crime, dansepartner og mit et og alt”. Sådan skriver dressurrytter Sophia Obel i dag på sin Instagramprofil efter at have sagt farvel til sin Brilliant.

Læs også: Sophia Obel og Brilliant vinder EM-guld

For en uge siden fortalte hun i et opslag, at Brilliant pludseligt var blevet syg og måtte hastes til dyrehospitalet, hvor han akut blev opereret. Kun tiden efter operationen kunne afgøre Brilliants skæbne, men i dag var der desværre ikke mere at gøre. Hvad der præcis er sket med Brillant, fortæller Obel ikke i sine opslag.

Læs også: Suveræne Sophia er ny DRF-mester for Juniorer

Det er kun to måneder siden, at de to sammen red sig til en flot sejr i DRF-mesterskabet i dressur for juniorer, hvor de i overbevisende stil sluttede med en samlet score på 149.603%, ligesom de tilbage i juli vandt EM-guld ved EM i Hartpury, England. Det er derfor ikke en hvem som helst, som dressuren i dag må sige farvel til. Det ses også tydeligt på Instagram, hvor dressurrytteren lige nu modtager kærlighed fra nær og fjern i sporten.