Skip to main content

Christmas Show: Vi har kæmpet med næb og klør

Politiets tolkning af arrangementsforbuddet aflyser CHRISTMAS SHOW. Læs hele den triste udmeldning fra Danish Derby nedenfor.
| admin

Det er med ubeskrivelig ærgelse, at vi desværre efter dialog med Østjyllands politi er blevet tvunget til at aflyse et af nordeuropas største ridestævner, Danish Christmas Show 2020. Indeholdende stævnerne:, Baltic Cup Finaler, AB Rideudstyr Christmas Warm Up HEST, AB Rideudstyr Christmas Warm Up PONY, samt Basisbank Danish Christmas Show.

Østjyllands Politi’s tolknig af arrangementsforbuddet gør det umuligt
Den 16. udgave af det traditionsrige og det højt værdsatte Christmas Show, er blevet aflyst pga. af den aktuelle Covid-19 pandemi. Arrangøren Danish Derby Horse Shows Aps, har haft en lang dialog med Østjyllands Politi.

Efter de seneste præciseringer tolker og konkluderer Politiets juridiske afdeling, at stævnet ikke kan følge arrangementsforbuddet hvor  max. 500 personer kan deltage (inkl. ryttere, hjælpere, officials) under forudsætning af at deltagerne i al væsentlighed er siddende.  Stævnet var planlagt uden publikum, og  alle deltagere var således enten ryttere, officials eller hjælpere til stævnet, som ikke kun  rejser sig  for at gå på toilettet eller i kaffebaren. De rejser sig for at være udøvende deltagere til arrangementet, som dog var planlagt med stor geografisk spredning samt en lang række sundhedsmæssige tiltag, der alle var iværksat for at undgå smittespredning. Østjyllands Politi er dog klar i mælet, at det ikke er sådan arrangementsforbuddet skal tolkes. Hvis man skal være 500 personer inkl. deltagere, så skal det fortrinsvis være siddende publikum og en mindre gruppe deltagere. De har samme tilgang til afviklingen af CHRISTMAS SHOW som de har til alle andre sportsgrene, der har måtte aflyse på stribe. Det frustrerende for Danish Derby Horse Show er, at samme stringente tolkning af ridesporten ikke opleves i mange af landets øvrige politikredse. 
 

Vi har kæmpet med næb og klør
Vi har kæmpet for vores stævner med næb og klør, og det gør frygtelig ondt, at vi ikke kan få lov at afholde vores stævner. Vi har ændret programmet, delt klasserne ud på flere dage og vi har lavet et oplæg hvor der tages alle sundhedsfaglige tiltag, der er afstand, faste siddepladser og beskrivelser som direkte viser hvordan alt afvikles forsvarligt. Politiet har rost os til skyerne for de ansvarlige planer, vi har udarbejdet. Men det ændrer ikke på, at Østjyllands Politi vurderer at der ikke kan afholdes ridestævner med afsæt i arrangementsforbuddet, kun med afsæt i forsamlingsforbuddet på enten max. 10 eller 50 personer til stede samtidigt. Og det er ikke realistisk til vores stævner, især ikke for dem under 21 år, hvor der heller ikke må være overnatning inkluderet i arrangementet. Så det er med grædende hjerte, at vi nu må skuffe de mange ryttere, især ponyrytterne, som vi elsker at have på Vilhelmsborg, forklarer en meget trist sekretariatschef Kirsten Mohr.

Danish Derby Horse Show’s ejer, Casper Cassøe Krüth udtaler: Det er som om, at dette forfærdelige år ingen ende vil tage. Vi havde lavet et oplæg, der viste alle hensyn og med alle foranstaltninger samt sundhedsmæssige tiltag, så vores deltagere kunne være til stede på Vilhelmsborg under vores elskede julestævner. Det er virkelig et slag i hovedet, også fordi vi var sikre på, at efter en velafviklet World Cup afdeling på Vilhelmsborg i uge 42, hvor vi netop fik en godkendelse, nu står tilbage efter en opstramning af reglerne med en stævnefremtid, der for hele landet ligger i ruiner.

Corona må vi lære at leve med, det skal vi alle og det er et fælles ansvar, men det er utrolig svært at acceptere at fortolkninger kan være så forskellige fra politikreds til politikreds.

Stævneselskabet bag Christmas Show i økonomisk krise
Aflysningen af årets Christmas Show sætter Danish Derby Horse Show i en økonomisk krise, men arrangørerne garanterer, at alle får deres forudbetalte stævneindskud retur. Vi kommer til at lide kæmpe tab, Danish Christmas Show er en kæmpestor forretning med flere fastansatte og mange periodeansatte, og en omsætning på over 6 mio. kr. på blot 4 uger. Det er en kæmpe økonomisk katastrofe for selskabet som i år skulle have afholdt stævnerne for 16 gang i træk.

Casper Cassøe begræder situationen, men slår fast at: Alle får deres penge retur, men vi håber på tålmodighed, da alle tilbageførsler skal laves manuelt, så der kan gå op til en måned før alle betalinger, er sendt retur. Når man skal have sine penge retur, skal med følge vejledningen på www.danishderby.dk. Der kan ikke sendes individuelle mails, sms´er eller lignende. Det skal ske via vejledningen på hjemmesiden.

Nu skal vi have aflyst hos alle leverandører, men vi kommer til at stå med en kæmpe gæld efter det her. Herefter går det store arbejde i gang med at søge diverse kompensationsordninger. Der er i den forbindelse kun at håbe, at hjælpepakkerne virker, således at vi kan komme til Christmas Show i 2021.

Vi må acceptere at vi alle har et fælles ansvar, og efter de seneste opstramninger har vi desværre ikke haft andre muligheder end denne aflysning.