Skip to main content

Cool tysk kvinder napper guldet i military

Tyske Julia Krajewski sikrede tysk oprejsning og en guldmedalje i den individuelle konkurrence ved OL i military, hvor ridebanespringningen vendte op og ned på resultatet efter dressuren
| admin

Julia Krajewski sikrede tysk oprejsning med en guldmedalje i den individuelle konkurrence ved OL i military. Den 32-årige tysker red på banen som den sidste, og kravet til hende var klart: kun en fejlfri runde ville sikre guldet, et nedslag ville give bronze.
Julias hest Amande de B’Neville en 11-årig hoppe efter Oscar Des Fontaines, med hvem hun vandt den 4-stjernede konkurrence i Saumur i foråret, springer med et dejligt overskud på banen, og det overskud fik Julia brug for i den afgørende runde. Kampen om de individuelle medaljer var ekstremt tæt. Julia var alene i front med 25,20 og kunne tåle et nedslag til nærmeste konkurrent, men fra plads 6 til 2 var der ikke plads til fejltagelser for at komme i spil til en medalje.

Julia mistede Chipmunk og vandt guld

Da Julia Krajewski galoperede fejlfrit i mål (dog med en tidsfejl), sikrede hun ikke alene tysk oprejsning, men det er også en “fjer i hatten” til den unge tysker, som tidligere har redet Chipmunk FRH internationalt, hesten nu rides af hendes landsholdskollega Michael Jung. Den dobbelte OL-guldvinder fra London og Rio, lå efter dressuren på en førsteplads. Men i terrænet ramte Jung og Chipmunk en af de forhindringer, som udløses og det kostede 11 strafpoint. Da der samtidig indløb et nedslag i ridebanespringning, røg parret ned på 8. pladsen

England og Australien på medaljekurs

Efter terrænspringningen lå Englands Oliver Townend og Ballaghmor Class på en individuel førsteplads, men to nedslag og tidsfejl i ridebanespringning kostede ham en mulig medalje, og han måtte tage til takke med 5. pladsen med ialt 32,40 strafpoints.

Japans Kazuma Tomoto havde kun tidsfejl efter terrænspringningen med Vinci de la Vigne. 4 fejl i første runde af ridebanespringningen og tidsfejl i anden kostede ham en mulig medalje. Han sluttede på 4. pladsen med 31,90 strafpoints.

Australske Andrew Hoy sikrede sig endnu en individuel OL-medalje -denne gang af bronze sammen med Vassily de Lassos. Foto: www.sportfotos-lafrentz.de

Andrew Hoy fra Australien har en individuel sølvmedalje i bagagen fra 9 Olympiske Lege, den første red han i 1984. Den 62-årige rytter kom til den afgørende ridebanespringning med de fejl han startede med, 29,60 strafpoints fra dressuren på Vassily de Lassos, og det blev der ikke ændret ved. En koncentreret indsats fra hest og rytter sikrede dem bronzemedaljen.

Det blev Englands Tom McEwen og Toledo de Kerser, der med en enkelt tidsfejl i finalerunden sluttede på 28,90 efter et fejlfit ridt i både terrænet og første runde ridebanespringning.

Der har været stor diskussion om det nye format ved OL, om det overhovedet var muligt at afvikle med kun tre på holdet og ingen dropscore. Der er ingen tvivl om at konkurrencen blev mere åben i det nye format. Om det så er bæredygtigt fremadrettet, det kommer sagkundskaben med garanti til at diskutere den kommende tid.