Skip to main content

Rotterdam bliver nu afgørende for OL-truppen

CHIO Aachen i juli var udset til at være afgørende for udtagelsen af OL-truppen i dressur, nu er stævnet flyttet til september – og hvad så?
| admin

Under gårsdagens træningssamling for rytterne i bruttotruppen, kunne landstræner Nathalie zu Sayn-Wittgenstein fortælle, at DM ved Equitour er en del af udtagelsen til OL i Tokyo for dressurrytterne. CHIO Aachen var samtidig udset til at blive den endelige udtagelse for holdet.
I aftes stod det dog klart, at arrangørerne af verdens største ridestævne CHIO Aachen, har flyttet stævnedato i FEI’s kalender til 14. til 19. september.

Hvad så med OL-udtagelsen? Holdleder for dressurrytterne Anne-Mette Binder fortæller:

– Vi tager en dag af gangen nu. Vi har ikke lagt os fast på noget. CDI-stævnet i Rotterdam er med i sportsplanen, og tidligere har vi haft en trup i Rotterdam og en i Aachen og derudfra sat landsholdet. Derfor er stævnet i Rotterdam (den 24.-27. juni) det, som lige springer os i øjnene, som en mulighed.


Anne-Mette Binder fortæller endvidere, at de er i dialog med FEI, da stævneplanerne i foråret gør det meget presset for rytterne at få kvalifikationerne til OL i hus.
Fra den 7. til 12. september afvikles EM i dressur for seniorer og U25 i Hagen, Tyskland, så rytterne kan se frem til en presset kalender i eftersommeren.