Skip to main content

Søren Møller Danmarksmester i springning 2024

Efter 3 særdeles overbevisende runder kunne Søren Møller Rohde lade sig hylde som Danmarksmester i ridebanespringning anno 2024
| Louise Woss Sigerslev

Stutteri Ask har siden onsdag afviklet alt fra youngster klasser til Agria DRF-mesterskaber og DM på de smukke baner i Martofte. De fleste dage har solen skinnet på stutteriet på fyn, men idag, hvor Danmarksmesteren i springning 2024 skulle kåres, har det regnet en del. Det lod dog ikke til at være nogen hindring for hjemmebane rytter Søren Møller Rohde, der snuppede sejren efter at have redet 3 suveræne nulrunder.

Svær start fredag

Fredagens indledende runde i mesterskabet var traditionen tro en tidsspringning, der voldte en række rutinerede mesterskabsryttere problemer. Heriblandt den regerende mester fra 2023 Camilla Ernst, der som flere af hendes kollegaer måtte udgå på den svære bane. Det betød også at blot 12 ekvipager kom til start i søndagens finale.

Spændende finale

Finalens første runde flyttede noget rundt på top 3, hvor både Emil Hallundbæk, der lå nummer 2 efter fredagens indledende runde, og Kasper H Hansen der lå nummer 3, inkasserede henholdvis 1 og 2 nedslag. Søren Møller Rohde og Grace Ask red endnu en sikker nulrunde og var efter første tur på finale banen fortsat i front.

2. og afgørende runde

I den afgørende 2. runde af søndagens finale kunne Søren afgøre det hele som sidste rytter, og han havde endda råd til et enkelt nedslag, uden at sætte mesterskabet over styr. Men det fik Søren ikke brug for. Grace Ask fløj fejlfrit over de 160c store forhindringer, og sætte ikke en hov forkert. Søren kunne derfor velfortjent række hånden i vejret og lade sig hylde som Danmarksmester 2024 på hjemmebane.
Christian Jansen snuppede sølvet, mens Torben Frandsen måtte tage til takke med Bronze efter en anden runde med 5 fejl.

Husk at du kan se eller gense hele stævnet fra Stutteri Ask på www.clipmyhorse.tv

Find det samlede resultat for senior mesterskabet her