Skip to main content

Fire springhingste er skrivebordskåret – en kom til

Fire fireårige springhingste er skrivebordskåret i Dansk Varmblod, en er besigtiget og kåret under kåringsturneen i denne uge, og det tidligere auktionsføl Cordento II DWB opnåede to eftertragtede titler
| admin

De fireårige hingste med godkendt brugsprøve, og som tidligere er godkendt i Dansk Varmblod, er i år blevet evalueret uden fremstilling, idet dommerne kender hingstene fra sidste års kåring og har fulgt deres udvikling til og med 35-dages testen sidst på året.

Alle fem hingste har bestået en brugsprøve med et godt eller særdeles godt resultat. Fire af de fem hingste blev skrivbebordskåret, men en blev fremstillet. Det er den importerede hingst Bøgegårdens Chacoon, som har aflagt prøve i udlandet. Hingsten er ikke tidligere fremstillet i Dansk Varmblod. Derfor blev hingsten fremstillet for dommerne under kåringsturneen i denne uge, hvor den også blev sprunget under rytter. 

Talsmand for avlsledelsens springkommission, Johnny Hansen, er begejstret over, at det er lykkedes ejerne at få denne hingst med topafstamning til Danmark. Den er med til at fuldende det flotte femkløver med fire danskavlede springhingste af høj kvalitet. Af de fire DV-registrerede hingste blev tre tildelt opdrættermedalje i sølv og en i bronze.

Foto: Ridehesten.com.
Cordento II DWB er udnævnt som fløjhingst i 4-års holdet og tildeles ligeledes Elvin Rasmussens vandrepokal. Hingsten ses her med mønstrer Jesper Meyenburg samt ejer Jan List Christensen og hans datter Anne Hou Christensen samt repræsentanter for avlsledelsen Inge Madsen og Johnny Hansen. Foto: Ridehesten.com.

Cordento i særklasse
Hingsten Cordento II DWB er avlet af Linus Camitz, Glumsø, og er trukket på en hoppe, der selv har sprunget 160 cm. Med en stærk præstationsafstamning, hvor den tidligere OL-deltager og internationale avlsmatador Cornet Obolensky står som far, tiltrak Cordento II sig stor interesse på Dansk Varmblods Elitefølauktion i 2017, hvor Jan List Christensen trak det længste strå. Det skulle vise sig at være et godt køb.

Cordento II DWB blev sidste år godkendt i Herning, men var i stærk udvikling og blev derfor ikke indsynet til 10-dages prøve. Han gik derimod 35-dages test, hvor han havde fået styrke og udviste stor ridelighed og overbevisende springegenskaber.

– Han har fortsat udviklet sig meget positivt og fremstår i dag som en virkelig flot og betydelig hingst, fortæller Johnny Hansen på vegne af avlsledelsen, der har udpeget Cordento II DWB som fløjhingsten i holdet og tilmed også modtager af Elvin Rasmussens vandrepokal som årgangens bedste DV-registrerede hingst med godkendt prøveresultat. Hingsten blev ligeledes tildelt opdrættermedalje i sølv.

De fem kårede fireårs hingste:

  • Kat.nr. 100 Hesselhøj Captain Morgan DVH 1387 e. Casallco/Crelido, opdrættet og fremstillet af Anders S. Hoeck, Asperup. Tildelt opdrættermedalje i sølv.
  • Kat.nr. 101 Bøgegårdens Chacoon DVH 1388 e. Chacoon Blue/Emerald van ’t Ruytershof, opdrættet i Tyskland og fremstillet af Stina og Jørgen Schmidt, Bolderslev
  • Kat.nr. 102 Casper Ask DVH 1389 e. Ci Ci Senjor Ask/Kannan, opdrættet og fremstillet af Stutteri Ask A/S, Martofte. Tildelt opdrættermedalje i bronze.
  • Kat.nr. 103 Cordento II DVH 1390 e. Cornet Obolensky/Cardento, opdrættet af Linus Camitz, Glumsø og fremstillet af Jan List Christensen, Bjerringbro. Tildelt opdrættermedalje i sølv.
  • Kat.nr. 104 Gracieux H.A.P. DVH 1391 e. Grim St. Clair/Casir Ask, opdrættet af Helene A. og Kim Pedersen, Tørring og fremstillet af Ib Kirk, Øster-Assels. Tildelt opdrættermedalje i sølv.

Alle hingste kan ses på Dansk Varmblods kåringssite med foto og video fra kåringen samt fuld stamtavle

Kilde: Dansk Varmblod