Skip to main content

Double up i finalen til Karen Rohde på Zangersheide

Karen Rohde fra Stutteri Ask har redet to 5-års heste i finalen ved UVM, Adam Sparlund Olesen følger hende ind i finalen, og måske bliver der plads til endnu to danske heste i finalen
| admin

I skrivende stund, fredag aften, er det endnu ikke afklaret, hvor mange heste Dansk Varmblod får med ind i søndagens finaler ved UVM på Zangersheide for 5-, 6- og 7-års springheste.

Det står dog klart, at tre 5-års heste er finaleklare, da de har gået to fejlfrie kvalifikationsklasser:

Abba e. Bøgegårdens Apollo/Luganer (opdr. Lykkegaard ApS), redet af Adam Sparlund Olesen
Evolution Ask DWB e. Zirocco Blue VDL/Cheenook (opdr. Familien Camitz), redet af Karen Møller Rohde
Farino Ask e. Favorit Ask/Nekton (opdr. Stutteri Ask), redet af Karen Møller Rohde

Christian Tang Nielsen og Twilight e. Favorit Ask/Lambrusco Ask (opdr. Bøje Aagaard Pedersen) var fejlfrie i første kvalifikation, men en tidsfejl i anden kvalifikation kostede parret en plads i finalen.

Flere følger, måske med ind i finalen

Søndag afvikles finalerne, og der er fortsat håb om, at flere danske heste kan nå ind i finalerne. I første kvalifikation i 6-års klassen var den tyske rytter Philipp Weishaupt fejlfri på DV-hesten A.N. Barney e. Balou (opdr. Anja og Niels Jørgen Nielsen) og igen i anden kvalifikation stod parret uden fejl, på en flot 8. plads, og dermed må de være klar til finalen.

Der er fortsat usikkerhed om, hvorvidt der bliver plads i finalen til Syvhøjegårds Unforgetable e. Untouchable 27/San Patrignano Cassini (opdr. Sally-Ann og Flemming Schultz), redet af Jacob Theodor Schmidt, der var fejlfri første dag, men havde en tidsfejl i fredagens kvalifikation.
I kvalifikationen for 7-års heste blev Christian Jansen og Ca-Di DD e. Carmargue (opdr. Danish Derby Horse Show) placeret på en flot 15. plads i det skrappe selskab, men da han havde fejl i første kvalifikation, er hans finaleplads endnu usikker.

Det er fastsat, at 30 6- og 7-års heste får adgang til finalen, men ledelsen kan hæve antallet til 40, og der kan ske frameldinger. Derfor lukker startlisten til finalerne for de 6- og 7-års heste først lørdag kl. 17.00, så de må vente i spænding nogle timer endnu i den danske lejer.

Sires of the world

I klassen for kårede avlshingste kom Lars Nørgaard Pedersen til start med Bøgegaarden Gladiola e. Bøgegaardens Grafs Stakkato fra Stina og Jørgen Schmidt. I FEI Zangersheide Sires of the World, fik Lars og Gladiola 4 fejl og nåede ikke med ind i anden runde blandt de 14 bedste. Vinder blev Koen Vereecke fra Belgien med hingsten Kasanova de Pomme e. Bamako de Muze, foran Christian Ahlmann fra Tyskland, med Dominator 2000 Z e, Diamant de Semilly og med belgiske Gilles Thomas og Feromas ban Beek Z e, Fantomas de Muze på tredjepladsen.

Start- og resultatlister