Skip to main content

Be Sure er mest populær hos avlerne

Bedækningstallene for Dansk Varmblods hingste og registrerede hopper for sæsonen 2022 er klar. Bedækningstallene sender Be Sure fra Helgstrand Dressage ind på førstepladsen som den mest benyttede hingst i sæsonen 2022.
| admin

Det er den blot 4-årige hingst Be Sure e. Benicio/Scuderia som topper listen over de mest benyttede hingste i Dansk Varmblod i sæsonen 2022. Hingsten blev udnævnt som præmiehingst i Hannover og i Dansk Varmblod, og ved 35-dages testen opnåede han andet højeste resultat med bl.a. 9 for trav, galop, ridelighed og kapacitet. Hans far Calaho’s Benicio e. Belissimo M var succesfuld på Grand Prix-niveau. Be Sure kom ind på andenpladsen i PAVO og DRF’s Championatsfinale i 2022 redet af Mette Sejbjerg Jensen, som vi i øvrigt tegner et portræt af i den udgave af Riders NOTEBOOK, som udkom i december.

Be Sure er registreret med 125 bedækninger i Dansk Varmblod, og det er Blue Hors Baron, som kommer ind på andenpladsen med 112 bedækninger. Den 10-årige hingst er ligeledes efter Benicio og har Sir Donnerhall I på morsiden.

Sidste år var det Blue Hors Monte Carlo TC e. Dream Boy/United som toppede listen over bedækningstallene i Dansk Varmblod, han blev registeret med 168 bedækninger hos SEGES Heste, han lå året forinden på en andenplads. I år finder vi ham på listens 7. plads med 76 registrerede bedækninger.

Be Sure og Mette Sejbjerg Jensen. Foto: Zibrasport Equest

Gamle kendinge i top-ti

Det er velkendte hingste, som befinder sig på listens top-ti med Jovian på 3. pladsen efterfulgt af Blue Hors St. Schufro, Blue Hors Farell, So Perfect, Blue Hors Monte Carlo, Hesselhøj Donkey Boss, Iron og Revolution.

Hesselhøj Donkey Boss er i lighed med Be Sure blot 5 år i år, han er efter Hesselhøj Donkey Boy og han blev bedste danskavlede 4-års hingst ved kåringen i Herning i 2022, hvor han modtog Aage Ravns vandrepokal. Han er helbror til UVM-guldvinderen Hesselhøj Down Town, og han er registreret med 76 bedækninger på listens 7. plads.

På nuværende tidspunkt kan der være bedækninger, der ikke er registret, som det ellers er påkrævet. Og dermed kan bedækningstallet ændre sig. I Hestedata på SEGES Heste kan man fremsøge en liste over bedækningstallet pr. årgang.