Skip to main content

Dyrlæge Hans Schougaard hædret for et liv i hestens tjeneste

Der er få, som dyrlæge Hans Schougaard, der har været passioneret omkring hestes sundhed og trivsel gennem et helt liv. Det blev hædret med MCH’s Varmblodspris under Dansk Varmblods gallashow lørdag aften, og det er en anerkendelse som tydeligvis berørte prismodtageren.
| admin

Dyrlæge Hans Schougaard modtog stormende bifald, da han med rysten på stemmen takkede Dansk Varmblod og MCH Messecenter Herning for prisen MCH’s Varmblodspris. Dermed bliver han en del af en liste, som tæller personer, som har haft stor betydning for Dansk Varmblod siden prisen blev uddelt første gang i 2004.

Dansk Varmblods formand Jan Pedersen begrundende valget af Hans Schougaard således: ”Årets prismodtager har haft stor betydning for Dansk Varmblod igennem mange år. Nørlund Hestehospital eller Hans Schougaard var den første, der diagnosticerede osteochrondrosis eller OCD og beviste OCD’s arvelighed. Og hospitalet var det første, der begyndte med inseminering af hopper og rutinemæssige gynækologiske undersøgelser. På den måde har hospitalet sin del af æren for, at Dansk Varmblod altid har været på forkant med udviklingen.”

”Hans Schougaard har gennem alle årene været en af mange personer, som yder en kæmpe indsats backstage. Han har haft ansvaret for indsyningen af hingste til kåring og indsyning af konkurrenceheste (FEI dyrlæge, red.) Han er veterinærkonsulent for avlsledelsen, og han har været med fra starten. Hans energi og motivation forekommer helt upåvirket af mange års virke, og hans erfaring kommer os alle til gode;” sluttede Jan Pedersen.

Tidligere vindere af MCH’s Varmblodspris:

2004 Mette Aaby
2005 Kjeld Kirk Kristiansen
2006 Lis Christensson
2007 Jørgen Bak Rasmussen
2008 Poul Graugaard
2009 Ove Møller Nørgaard
2010 Lars Anthony
2011 Birthe Lyder Nielsen
2012 Nathalie zu Sayn-Wittgenstein
2013 Bjarne Johansen
2014 Hanni Toosbuy Kasprzak
2015 Jan Pedersen
2016 Ole From Christensen
2017 Stinna Tange Kaastrup
2018 Cathrine Dufour
2019 Any Roed
2020 Irma og Theodor Schmidt