Skip to main content

Nicolas tabte guldet til Benedikte på sidste forhindring

Nicolas Pedersen lå alene i front inden den afgørende finalerunde i Agria DRF mesterskab for U25, men et stop på sidste forhindring kostede guldet
| admin

Der har været fin opbakning til det første mesterskab for U25 i springning. 16 ryttere kom til start i kvalifikationen torsdag i Agria DRF mesterskab for U25 præsenteret af Foreningen SpringDanmark & St. Clemens. Nicolas Pedersen, søn af den tidligere seniordanmarksmester Søren Nørgaard Pedersen, lagde sig i spidsen med en sikker, fejlfri runde med Tailormade Diarados Boy, og den første af to finalerunder i dag ændrede ikke på dette. Han var fejlfri, og det var der kun en anden rytter, der klarede – nemlig Astrid Svenstrup på Bonaparte Z. Hun havde 8.28 fejl med. Inden den afgørende finalerunde lå Benedikte Rie Truelsen på Cassina fortat som nummer to trods en nedrivning, mens tvillingesøsteren Anne-Kirstine Rie Truelsen på Costa Shiva fik 16 fejl og rykkede fra tredjepladsen ned på sjettepladsen.

Benedikte satte Nicolas under pres

Benedikte Rie Truelsen og Cassina Z satte Nicolas under pres med en sikker, fejlfri finalerunde. Det betød, hun sluttede med 5,07 fejl. Da Nicolas var fejlfri kunne han tåle et nedslag, og endog en tidsfejl, og alligevel gøre sin far kunsten efter, og blive dansk mester. Nicolas og Tailormade Dirados Boy fik nedslag på en planke midt på banen, og så skulle han “bare” holde hjem. Han var fejlfri indtil den sidste kombination, hvor han fik et stop. Det blev dyrt, for det gav ham ialt 11 fejl, de eneste han har fået under mesterskabet. Det forvandlede den mulige guldmedalje til en af sølv, for der var afstand til Sofie Yderstræde Bucka og La Belles 14,46 fejl på bronzepladsen. Astrid Svenstrup, som lå til at kunne blande sig i medaljekampen efter den flotte 0-runde i dag, måtte indkassere 8 fejl i finalerunden, og det sendte hende lige netop ned på den utaknemmelige fjerdeplads.
Adam Sparlund Olesen på Engerupgaards Cashett fik ni fejl i anden kvalifikation og gik til finalen med 19.27, men da han formåede at ride banen, der nu var sat op fra 145 til 150 cm med kun en tidsfejl, endte han som nummer seks.

Bendikte Rie Truelsen på æresrunde med Cassina. Foto: Absolute Horses

Helt fantastisk

“Det var helt fantastisk,” lød det fra Benedikte Rie Truelsen efter sejren. “Jeg prøvede at bevare roen og stå ved de ting, vi plejer at gøre, når vi rider mesterskaber. Det lykkedes at holde os til planen. Men min hest er også fantastisk. Den kæmper virkelig for mig.” Hun har redet Cassina i syv år, og familien har haft den, fra den var føl. Hendes tvillingesøster Anne-Kristine Rie Truelsen på Cosma Shiva fik 16 og otte fejl i dagens runder og endte på sjettepladsen.

Sådan er sporten

Nicolas Pedersen syntes selvfølgelig, det var ærgerligt, at han tabte guldmedaljen. “Den slags sker, sådan er sporten,” sagde han. “Men vi prøver igen næste år. Det er ikke min første-hest, så jeg er godt tilfreds.”

Sofie Yderstræde Bucka var rigtig glad for sin bronzemedalje. “Det havde jeg overhovedet ikke regnet med,” sagde hun. “VI har ikke så meget rutine, og jeg er glad for, at hesten sprang så godt.,”

Der var 13 ryttere til start i anden kvalifikation og 12 i finalen, og de fik lov at ride begge runder i strålende solskin.

Start- og resultatlister

Mesterskabsklasserne er færdige for i dag hos Absolute Horses, men i morgen søndag er der fra kl. 11.30 Agria DRF mesterskab for U18, mens seniormesterskabet præsenteret af Jyske Bank begynder kl. 14.30. Husk at vi her på Zibrasport Equest livestreamer hele søndag.


Om Foreningen SpringDanmark

Det nye mesterskab for U25-springryttere understøttes af Foreningen SpringDanmark. Dansk springsport skal tages til nye højder gennem et stærkt talent- og elitearbejde. Det sker i samarbejde mellem foreningen SpringDanmark og Dansk Ride Forbund. Og samarbejdet mellem forbundet og Foreningen SpringDanmark skal sikre en styrket talentudvikling og en stærk rød tråd fra talentarbejdet og frem mod brutto- og landsholdsgrupperne.

Læs mere om DRF SpringDanmark Talent her.

Læs mere om foreningen SpringDanmark her.