Skip to main content

Endelig fik Sofie sin DM-medalje

En fejl i sammentælling af points grundet manglende IT-afstemninger ved DM i dressur for kategori tre betød, at Sofie L.B. Thomsen først efter stævnet blev kåret som bronzemedaljevinder. Men snydes for en medaljeceremoni skulle hun ikke, så Vestegnens Rideklub udviste god klubånd og lavede deres egen hyldest.
| admin

En DM-medalje plejer at være lig med en festlig ceremoni og æresrunde samt dertilhørende klapsalve.

For kategori 3-rytteren Sofie L.B. Thomsen blev fejringen af bronzemedaljen fra DM dog en anelse forsinket, fordi der var sket en ærgerlig fejl i resultatsammentællingen grundet manglende IT-afstemninger.

Dansk Ride Forbund forklarede forløbet således:

Når kategori 3 ponyerne bedømmes ved Agria DRF-mesterskabet, foreskriver DRF’s dressurreglement, at dressurdommerens point vægter 60% af den samlede bedømmelse, og at stildommerens bedømmelse vægter 40%. På bagkant af søndagens finale hos Hovgaard Rideklub er vi desværre blevet bekendte med, at procentvægtningen ikke har været korrekt, og derfor har beregningen af rytternes endelige resultater ikke levet op til de udskrevne fordringer, hvilket er meget beklageligt.
I praksis betyder fejlen, at en enkelt ekvipage ikke gik videre fra første til anden afdeling, selvom denne reelt havde opnået point nok til at gå videre. Derudover betyder det, at Sofie L.B. Thomsen og Meraviglioso Stallone V, som i søndags endte på en 5. plads, reelt set havde redet sig til en bronzemedalje. Fejlen skal selvfølgelig ikke betyde, at nogen skal fratages en placering eller medalje jævnfør Fælles Bestemmelser, men Sofie skal selvfølgelig ikke snydes for sin retmæssige 3.plads og medalje, så i praksis ender vi med en delt 3. plads mellem Sofie L.B. Thomsen og Alberte Josefine Harsbo.

Resultaterne bliver justeret på DRF Go!, så de bliver tilgængelige for alle. Vi lægger os naturligvis i selen for at lignende fejl ikke gentager sig og tager i den proces den aktuelle vægtning i reglementsbestemmelsen med i overvejelserne. Endnu engang beklager vi den uheldige fejl og de gener, den måtte have medført.

God klubånd

Selv om Sofie dermed ikke blev hyldet under stævnet, så fik hun efterfølgende sit egen medaljeceremoni hjemme i Vestegnens Rideklub i Taastrup.

Sofie, som er en af klubbens alleryngste dressurryttere, fik en flot medalje med hjem fra årets DM i ponydressur. Sofie startede i sin tid på VER som 4-årig, hvor hun red på klubbens lille shetlandspony og er nu med til sit første DM som 9-årig på egen pony.  Det er vi utrolig stolte af.

Formand Tina Storbugt
Sofie kom også en tur i vandet, som traditionen foreskriver

Hele forløbet har dog ikke taget glæden fra det opnåede resultat, som blev fejret med bravour i Vestegnens Rideklub. Klubbens medlemmer gik derfor sammen og holdt et fint arrangement med mange glade ryttere, forældre og søskende. Og en kæmpe kage var der selvfølgelig også sørget for.

Der var gaver, medaljer og en fin podieplads til Sofie.
Nyd en lille bid af Sofie L.B. Thomsen og Meraviglioso Stallone Vs ridt fra DM

Se hele klassen her

Og nyd endnu mere dressur fra DM i vores arkiv