Skip to main content

Endnu en World Cup-sejr til verdensmesteren!

VM-guldvinder Henrik von Eckermann tog endnu en sejr i World Cup. Det skete i Basel, hvor Andreas Schou fik et nedslag, men holder sin 13. plads i den samlede stilling.
| admin

De er bare flyvende verdensmestrene, Sveriges Henrik von Eckermann og hans superhest, King Edward, og her til eftermiddag leverede de sæsonens anden sejr, da de kom i top i Longines FEI Jumping World Cup™ 2022/2023 Western European League i Basel, Schweiz.

Andreas Schou kom til start med Darc de Lux, som desværre fik et enkelt nedslag, og dermed ikke kom ind i omspringningen, der var 7 fejlfrie. Alligevel fastholder Andreas sin 13. plads i den samlede stilling, 18 ryttere går videre til finalen i Omaha.
Ved stævnet har Andreas også haft den 9-årige Unbelievable e. Untouchable med til start. På trods af den unge hingst ikke har meget erfaring på dette niveau, gik han fejlfrit til placering i en 1,45 m ranglisteklasse.

Henrik og King Edward var anden startende i omspringningen, og de to satte barren højt, da de standsende tiden på 33,43 sekunder. Parret vandt den fjerde etape af World Cup-serien i Verona, og kunne i dag føje endnu en triumf til en perlerække af topplaceringer og sejre – størst var VM-sejren i Herning i august.

Den tredobbelt FEI World Cup™-titelvinder, Tysklands Marcus Ehning, sluttede kun 0,6 sekunder langsommere til andenpladsen med Stargold, mens tredjepladsen gik til schweiziske Pius Schwizer og Vancouver de Lanlore. Dagens konkurrence var den tiende af 14 kvalifikationer i den vesteuropæiske liga, og von Eckermann, som også har nummer et på Longines verdensrangliste, leder ligastillingen med massive 88 point foran de franske ryttere Kevin Staut og Julien Epaillard.

Serien fortsætter næste søndag i Leipzig, Tyskland på vejen til Longines 2023-finalen i Omaha, USA fra 4. til 8. april.