Skip to main content

England vandt holdguld i military

England sejrede sikkert i holdkonkurrencen ved OL i military, Australien og Frankrig fastholdt sølv og bronze, men Tyskland går efter individuelt guld
| admin

Det var en meget smuk springbane som i dag mødte militaryrytterne i den afgørende disciplin: ridebanespringning. Den indbydende bane havde dog lige een bagside: et dobbeltspring på et buet spor, som kostede rigtig mange nedslag.

Det kom dog ikke til at betyde noget for England, der med stor sikkerhed red sig til guldet med blot 86,30 strafpoints, mod Australiens 100.2 på andenpladsen.
Tom McEwen og Toledo de Kerser åbnede for England med et fejlfrit ridt, og selvom både Laura Collett/London og Oliver Townend/Ballaghmor Class fik et nedslag, var englænderne sikre på guldet.
For den indtil da førende rytter Oliver Townend blev nedslaget kostbart, han mistede førstepladsen i den individuelle konkurrence til Tysklands Julia Krajewski og Amande de B’Neville. Selvom tyskerne kom stærkt tilbage i holdkampen i dag, med tre fejlfrie ridt på springbanen, kunne det ikke opveje deres dårlige resultat efter terrænspringningen. De ellers så medaljevante tyskere måtte tage til takke med fjerdepladsen foran New Zealand og USA.

62-årige Andrew Hoy sikrede australsk sølvmedalje. Foto: www.sportfotos-lafrentz.de

62-årig sikrer australsk sølv

Kampen om sølvmedaljen var ekstremt tæt mellem Australien og Frankrig. Frankrig lagde ud med et fejlfrit ridt på forhindringerne af Nicolas Touzaint/Absolut Gold, der fik 0,4 stafsekunder på tid. Australien svarede igen med et fejlfrit ridt af Kevin McNab/Don Quidam.
Australiens knappe føring blev der ikke ændret på, da både Shane Rose/Virgil for Australien og Karim Florent Laghouag/Triton Fontaine fik et nedslag. Dermed var det op til landenes sidste rytter, at afgøre konkurrencen. Christopher Six og Totem De Brecsy lagde maksimalt pres på Australiens sidste rytter, da han red et fejlfrit ridt. Det var dog ikke en hvem-som-helst, Australien havde sat til at ride sidst: 62-årige Andrew Hoy rider i år sit 9. OL i karrieren. Tre holdmedaljer i guld, og en enkelt individuel sølvmedalje er det blevet til. I terrænet i går viste han, hvordan den bane skulle takles, og igen i dag var han særdeles sikker og stærkt ridende i ridebanespringning, hvor Cassily de Lassos blev placeret optimalt foran forhindringerne. 0 fejl til dem og dermed var sølvmedaljen en realitet for Australien.

Den individuelle finale rides i eftermiddag og sendes på Eurosport 1, fra kl. 13.45.

Resultater ses HER