Skip to main content

Para-dressurrytterne i ilden forud for PL

Fem ryttere på bruttoholdet i paradressur er på vej til internationalt stævne i Belgien som et vigtigt led i forberedelsen og udtagelsen til PL i Tokyo
| admin

Denne weekend bliver flere dressur og paradressurryttere fra de respektive bruttohold testet forud for udtagelse til OL og PL i Tokyo. Dressurrytterne er i Hagen (Tyskland), og paradressurrytterne er i Waregem i Belgien til det første internationale stævne siden januar 2020.

– Vi er nødt til at komme afsted, fortæller holdleder Annette Bruun Jensen om stævnet, rytterne skal have pudset konkurrenceformen af, og stævnet er et led i iagttagelsen af nogle af rytterne på bruttoholdet. Camilla Christensen mangler en international kvalifikation for at opfylde det overordnede kvalifikationskrav til PL. Det samme gør Stinna Tange, som skulle have været med på holdet, men desværre er hendes hest skadet. De øvrige ryttere har klaret kvalifikationskravene, men stævnet er også et led i landstræner Astrid Gemals udvælgelse af holdet til PL i Tokyo senere på sommeren. De ryttere, som i denne weekend tester formen i Belgien er:

Katrine Kristensen, Grad II
Tobias Thorning Jørgensen, Grad III
Susanne Jensby Sunesen, Grad IV
Line Thorning Jørgensen, Grad V
Camilla Christensen, Grad V
samt Annemette Hasselstrøm

Susanne Jensby Sunesen og Leeds ved DM 2020.

Test og temperatur
– Det er ikke uden besvær at komme afsted, fortæller Annette Bruun Jensen. Rytterne er coronatestede, hestene testet for herpesvirus, og så har der været taget temperatur på hestene to gange dagligt de seneste 10 dage. Under stævnet skal temperaturmålingen fortsættes, og også efter stævnet skal rytterne tage temperatur på hestene i 7 dage. – Folk har fået en lærersteg efter det, der skete i Spanien. De tænker sig meget mere om, fortsætter hun.

Træningssamling til bedømmelse
– Vi har måttet se på rytterne på en anden måde det seneste år, fordi de ikke har kunnet afvikle stævner. Vi har lavet nogle samlinger, som ridestævner med internationale paradressurdommere, fortæller holdlederen.
Og hvordan er status så, for de hjemlige paradressurryttere?

Den dobbelte EM-guldvinder Tobias Thorning Jørgensen har holdt sit høje niveau, og har redet til knap 80% under samlingerne. De øvrige ligger fint, omkring godt 70%, men, som holdleder Annette Bruun Jensen forklarer, skal rytterne score godt midt i 70’erne og samtidig skal vi have en rytter, der scorer helt i top, hvis vi skal gøre os forhåbninger om en holdmedalje ved PL.
Stævnet i Belgien er en del af den danske udtagelse til PL. Der bliver ikke sat hold før efter DM ved Equitour i Pinsen.

Fire til PL – tre skal ride på holdet
De fire ryttere, som kommer til at repræsentere Danmark ved PL, skal have deres heste i karantæne i Aachen den 10. august, og den 18. august flyver hestene mod Tokyo. Første konkurrencedag bliver den 27. august.

– Vi må tage fire ryttere med derud. De to første dage skal alle ride et individuelt program, og de bedste fra hver grad kvalificere sig til freestylen (kampen om de individuelle medaljer). Herefter er det op til landstrænerne at sammensætte et hold, bestående af tre ryttere, som så skal kæmpe om holdmedaljerne. – Vi håber på, at den rytter, som ikke kommer på holdet, kvalificere sig til den individuelle konkurrence, fortæller Annette Bruun Jensen.

Efter stævnet i weekenden vil landstræner og holdleder være meget klogere på, hvordan de danske ryttere præstere i konkurrence og i forhold til konkurrenterne. Stævnet er uden tilskuere, og der er gjort en stor indsats i forhold til risiko for smittespredning af både heste og mennesker, slutter holdlederen.  

Start- og resultatlister