Skip to main content

FEI aflyser alle stævner i Rusland og Hviderusland

FEI’s direktion mødtes i går for enstemmigt at fordømme russiske militærstyrkers invasion af Ukraine og blive enige om konsekvenserne for ridesporten i Rusland og Hviderusland.
| admin

I overensstemmelse med IOC-erklæringen af ​​25. februar 2022, der opfordrer internationale sportsforbund til at flytte eller aflyse deres sportsbegivenheder, opfordrede FEI’s bestyrelse FEI’s generalsekretær til at fjerne alle internationale ridestævner i Rusland og Hviderusland i 2022 FEI-kalenderen i overensstemmelse med Artikel 112.3 i FEI’s generelle bestemmelser og 28.2 vi i FEI-vedtægterne.

Ud over at fjerne alle stævnerne fra Rusland og Hviderusland, besluttede FEIs direktion også enstemmigt at fastfryse alle FEI-solidaritets- og udviklingsaktiviteter og at annullere eller flytte, FEI-kurser for officials, der er planlagt til at blive afholdt i Rusland og Hviderusland i 2022 . Direktionen anmodede FEI-bestyrelsen om at overveje en nødbestyrelsesresolution, der adresserer dagens anbefaling fra Den Internationale Olympiske Komités direktion om at forbyde deltagelse af alle russiske og hviderussiske atleter og officials.

1 mio. CHF i støtte til rytterne i Ukraine

FEI vil fortsat overvåge situationen, og beslutninger truffet af FEI-bestyrelsen vil blive meddelt i de kommende dage. Under mødet godkendte direktionen også tildelingen af ​​en CHF 1 million FEI Solidarity Relief Fund til ryttersamfundet i Ukraine. FEI arbejder tæt sammen med det ukrainske rideforbund og nabolandene for at facilitere og koordinere logistisk støtte samt finansiel bistand. FEIs præsident og formand for FEIs solidaritetskomité Ingmar De Vos (BEL) er i øjeblikket i tæt kontakt med Ukraines nationale forbund. “Vi er dybt bekymrede for velfærden for alle ukrainere og hele ridesamfundet i Ukraine,” sagde FEI-præsidenten. “Deres sikkerhed er i høj grad vores prioritet, og vi er i tæt kontakt med vores nøglekontakter i Ukraine og nabolandene for at finde løsninger på deres mest presserende behov.” “Sport er et netværk, som er afhængig af og trives på holdånd og kammeratskab, og det er gennem disse vigtige venskaber, at vi kan tilbyde støtte og gøre en forskel for befolkningen i Ukraine i disse udfordrende tider.”

Kilde: FEI