Skip to main content

De vandt ungshestechampionatet 2023

I den forgangne weekend, har stutteri ask afholdt finaler i Pavo og Dansk Ride Forbunds championater for unge springheste.
| Louise Woss Sigerslev

I den forgangne weekend, har stutteri ask afholdt finaler i Pavo og Dansk Ride Forbunds championater for unge springheste. Trods enorme mængder regn, blev alle klasser gennemført, og i alle årgange var der virkelig gode heste, der blev flot fremvist.

Linnea Ericsson Carry vinder 4-års finalen

Med en karakter på intet mindre en 8,7 blev den velspringende Hoppe Clik N’ Collect F vinder af 4-års championatet med den dygtige danske rytter Linnea Ericsson Carry i sadlen. Andenpladsen blev i 4års klassen besat af den imponerende hingst Dolympic Z og Jesper Meyenburg, der af dommerne blev belønnet med karakteren 8,5. 2 ekvipager måtte deles om treidjepladsen i dette års finale, da både Oakly DN og Flarie Ask med henholdsvis Lone Marie Øglend og Karen Møller Rohde som piloter sprang sig til 8,4 point hos dommerene.

Linnea Ericsson-Carry og Click N’ Collect F foto:zibrasport

Benjamin nr. 1 og nr. 3 for 5-års

Det var en udemærket dag på kontoret for Benjamin Saurugg, der med hingsten Derby Alfavad Z sejrede i finalen for 5års heste, med en lynhurtig og fejlfri omspringning på 33.35 sek . Blot 0,06 sekunder langsommere i sadlen på hoppen Lady og London Alfavad Z tog Benjamin sig også af tredjepladsen. Ind imellem Benjamins 2 Alfavad heste, klemte Christian Jansen og hoppen PARTIE SEJH sig, med en fejfri omspringning i tiden 33.38 sek. Pyha for en spændende 5års finale.

Benjamin og Derby Alfavad Z foto: Zibrasport

Frida og Vega var bedst i 6-års finalen

I 6-års finalen blev det til en populær hjemmebanesejr for hoppen Vega Ask og Frida Munk Lassen. Parret var fejlfrie i omspringningen i tiden 34.89 og særdeles overbevisende rundt på banen. Anden hurtigst i omspringningen var Mie Mundberg Hansen og velspringende AURA RAVNES-HAVE, mens tredjepladsen gik til Anne Katrine Kolborg Johansen og SYVHØJEGÅRDS FINAL EDITION.

Martin x 3 i finalen for 7 & 8års

Martin Neergaard var uovervindelig i søndagens finale for 7- og 8års heste, hvor han satte sig på 1., 2. OG 3. pladsen. Sølvmedaljen fra Senior DM for et par uger siden, må have givet Martin ekstra fart i støvlerne og selvtillid på det flotte anlæg hos Stutteri Ask. Imponerende ridning fra Neergaard, der med DINIZ Z sejrede, mens han med DISNEY Z indtog andenpladsen og med KALISTA snuppede tredjepladsen. Vanvittig præstation i et stærkt felt.

Martin Neergaard, nummer 1,2 og 3 ved 7- og 8års finalen 2023 Foto:Zibrasport

Læs også: Camilla Ernst vinder DM

Find resultater fra finalerne her