Skip to main content

Ridning på en ny måde – uden hest!

Ridning på kæpheste, også kaldet hobby horsing, er meget mere end bare en hobby og har i længere tid været en udbredt og anerkendt disciplin indenfor ridesporten i blandt andet Finland med flere tusinde udøvere. Interessen har nu spredt sig til Danmark, hvor antallet af udøvere samt efterspørgslen på kæphestestævner er stigende.
| admin

Billeder: Dansk Ride Forbund

Rideforbundet ser potentiale i Kæpheste

Dansk Ride Forbund vil nu forsøge at imødekomme den øgede interesse og bidrage til udbredelsen af sporten i Danmark med et nyt udviklingsprojekt: DRF Kæpheste Cup. Ambitionen er, at der i 2020 for første gang vil kunne afholdes DRF Kæpheste Cup med kvalifikationer fordelt rundt i Danmark og en stor finale som afslutning. Håbet er, at det nye projekt vil kunne skabe nogle etablerede rammer, herunder en platform hvor alle kommende stævner vil blive offentliggjort, som kan gøre sporten attraktiv og overskuelig for både udøverne og deres forældre.

Formålet med det nye udviklingsprojekt er også at støtte op om breddesporten, ligesom projektet forhåbentlig vil bidrage til rekrutteringen af nye medlemmer til dansk ridesport, da kæpheste har et kæmpe potentiale i forhold til fremtidige muligheder for udvikling. Kæpheste Cuppen er åben for deltagere i aldersgruppen 4- 16 år, dog først med et reelt konkurrenceelement fra 8 år og opefter, og udøverne er frie til at give deres kæpheste et personligt (og gerne kreativt) præg.

Det har været guld værd at kunne give alle de børn, der sidder med store øjne ude på sidelinjen mulighed for at være en del af fællesskabet og bare have det sjovt.

Jette Holst Jønsson

Ridesport skal være for alle
Jette Holst Jønsson er en af de personer, som mere end glædeligt har støttet op omkring den nye disciplin til blandt andet kæphestetuneringen ved Store Hestedag, hvor hun var speaker. Jette har også inddraget disciplinen på den årlige ridelejr, hun selv arrangerer. Som ejer af Jettes rideskole i Nordsjælland føler hun, at kæpheste giver rigtig god mening.

”Jeg leder altid efter noget, der gør det muligt for mig at række ud til de børn, som måske ikke har midlerne til at gå til ridning mere end en gang om ugen eller til at deltage i stævner”, fortæller Jette. Hun mener, at ridning på kæpheste er helt genialt, fordi det netop giver plads til dem, der ikke nødvendigvis er født ind i ridesporten.

”Det har været guld værd at kunne give alle de børn, der sidder med store øjne ude på sidelinjen mulighed for at være en del af fællesskabet og bare have det sjovt”, fortæller Jette, som desuden også har oplevet stor taknemmelighed fra forældrenes side. De er meget glade for, at der bliver gjort noget for deres børn, som brænder lige så meget for hestesport som mange andre, men af forskellige årsager ikke kan være med på hest.

Håbet er at kunne give mange flere glæden ved ridesport på en måde, der er nemmere at tilgå, og hvor der ingen begrænsninger bliver sat for, hvem der kan deltage, og hvor det kun er fantasien, der sætter grænser for mulighederne.

”Forældrene er meget glade, for de kan pludselig se, at deres børn blive grebet af noget, hvor der er plads til dem, og hvor de bliver anerkendt”, afslutter Jette.

Se mere om Dansk Ride Forbunds Træheste Cup