Skip to main content

Fremragende guldhoppe gik fra avlshingsten

Der blev dømt girlpower, med tryk på power i PAVO og DRF’s Championatsfinale for 4-års dressurheste, da guldmedaljehoppen Valerie B og Anne-Mette Strandby Hansen tog pusten fra dommere og publikum.
| admin

Der er sædvanligvis stor interesse for de 4-årige heste i championaterne. Hvordan er årgangen? Er der nogle stjerner til fremtiden, til UVM? 40 unge heste havde fået adgang til finalestævnet, og af dem blev de 22 udtaget til finalen.

Be Sure og Mette Sejbjerg Jensen. Foto: Zibrasport Equest

Be Sure e. Calaho’s Benicio redet af Mette Sejbjerg Jensen for Helgstrand Dressage. Be Sure er en kåret hingst, der blev præmiehingst i Hannover og i Dansk Varmblod. Han vandt kvalifikationen, og i dag imponerede han også dommere og publikum med sin eminente trav og galopbevægelse og store ridelighed. 9 for trav og galop, 9,4 for ridelighed og 9,3 for kapacitet fik Mette og avlshingsten. Og i alt 90.8%

Det var ikke nok til at komme forbi den imponerede guldmedaljehoppe fra samme stald, Helgstrand Dressage Valerie B e. Revolution (opdr. Karin og Peer Guldbrandsen) tog næsten pusten fra publikum og dommere da hun satte op i en stor, funktionel smidig trav med stor energi og aktion. Som Bjarne Nielsen bemærkede: Det er da en trav der vil noget. For det scorede de 9,8 og det blev suppleret med 9 for skridt og 8,8 for galop også hoppens store ridelighed og stabile form blev rost 9 fik de for det og 9,2 for fremtiden, som Anne-Mette Strandby Hansen næsten ikke kan vente på sammen med den imponerende hoppe fortæller hun i webtv interviwet.

Quinn G og Anders Uwe Sjøbevk Hoeck. Foto: Zibrasport Equest

Det var Anders Uve Sjøbeck Hoeck og Quinn G e. Quaterhit (opdr. Helene Geervilet) og det var noget af et udlæg i finalen, som var præget af særdeles velgående, samarbejdsvillige heste. Quinn viste en trav med bæring og rummelighed og det opnåede de 9 for, det samme fik de i skridt mens den velafballancerede galop blev bedømt med 8,9 – for ridelighed og kapacitet blev der givet 9,3 og 9,2 i alt 80,8

Se hele resultatet her