Skip to main content

SåDANMARK – Sølv ved OL i dressur

De danske dressurryttere har netop vundet sølv i holdkonkurrencen ved OL i Paris 2024, og dermed er mere end 16 års medaljetørke endelig slut for Danmark
| Louise Woss Sigerslev

Efter en flyvende start på konkurrencen tidligere på ugen, hvor de danske dressurryttere, brillierede i den indledende runde af holdkonkurrencen, kunne de idag efter 3 flotte GPS ridt, velfortjent hænge metallet om halsen, og fejre deres fælles indsats mod at nå målet, nemlig at vinde medaljer ved OL i Paris 2024.

Medalje-tørken er slut

Ved legene i Toyko drøme vi også om medaljer til Danmark, der både for hold og individuelt måtte tage til takke med den utaknemlige 4. plads. Men i år i Paris, skulle det være slut med medaljetørke i dansk dressur, der ikke siden Anna van Olst, Prinsesse Nathalie zu sein Wittgenstein og Andreas Helgstrand snuppede Bronze i holdkonkurrencen ved OL i Beijing i 2008, har fået metal ved OL i dressur.

Dream-team

Det danske “Dream-team” bestående af Daniel Bachmann Andersen og Vayron, Nanna Skodborg Merrald og Blue Hors Zepter, samt Cathrine Laudrup-Dufour og Mount st. John Freestyle har leveret på et enormt højt niveau under dette OL. Holdet består af de samme 3 ryttere, der sammen med Carina Cassøe Krüth udgjorde det guldvindende danske hold ved VM på hjemmebane i Herning i 2022, men alle 3 rider ved OL på nye heste. Bedre heste, vil mange mene.
Rytterne kender hinanden særdeles godt, og står side om side, og har ved flere lejligheder udtalt at de stoler på hinanden og rider for hinanden.

Indledende Grand Prix med PB

Den indledende Grand Prix blev afviklet over 2 dage tirsdag og onsdag, hvor vi havde Nanna Merrald på banen som første dansker. Hun lagde med Blue Hors Zepter flot ud, med et stensikkert fejlfrit program, der blev belønnet med 78,028%. Nanna og Zepter vandt med denne flotte score deres gruppe.
Daniel og Vayron var 2. dansker på banen, og sikken en præstation. Daniel leverede med Vayron sit hidtil bedste Grand Prix ridt, og scorede 76,910% der er en ny personlig record for Daniel. Hvilken kulisse at levere dette ridt i. Daniel vandt også sin gruppe.
Cathrine og Freestyle var sidste danske ekvipage på banen i den indledende runde, og selvom Cathrine er kendt for at ride fantastisk under pres, var der en vis spænding at spore hos de danske tilskuere og holdet i kiss and cry. Spændingen blev løbende større, eftersom Cathrine og Free gjorde hvad de gør bedst. De dansede gennem Grand Prix’en, og sikrede sig holdkonkurrencens første score over de magiske 80% – 80,792% scorede parret, der ligesom kollegaerne Nanna og Daniel vandt sin gruppe, og sikrede Danmark en 2. plads i den indledende holdkonkurrence.

Daniel Bachmann Andersen og Vayron – Foto: Kristine Ulsø /Ridehesten.com

FINALE med pres på

Daniel og Vayron var idag første danske i holdfinalen, der rides i Grand Prix Special. Vayron er en stor hest, der virkelig guides flot rundet af Daniel, der fik lidt ekstra at se til i galopprogrammet idag, hvor Vayron viste sig lidt frisk. Parret blev idag belønnet med flotte 75,973%.
Nanna og Zepter kom på banen som anden danske rytter. Parret leverede et flot program, med mange højdepunkter. En lille ærgelig fejl i 2’erne blev det til idag, men parret fik alligevel fortjent 78,480% af dommerpanelet.
Cathrine og Freestyle Entrerede banen som sidste dansker i holdkonkurrencen ved OL 2024 i Paris. Og hvilket ridt! Er der nogen der kan levere under pres, er det Dufour! Feestyle lod Cathrine guide hende rund, og trods en enkelt lille fejl i etterne, var det et ridt der fik tårerne frem i øjenkrogen på alle danske dressurfans. 81,216% fik ekvipagen af dommerne. Dagens højeste karakter!

1: Tyskland: 235,790%
2: Danmark: 235,669%
3: Great Britan: 232,492%

Find klassens fulde resultat HER

Kæmpe stort tillykke

Et kæmpe stort tillykke skal lyde til hele det danske dressurlandshold, og de enkelte rytteres teams, deer har en stor del af kreditten for medaljerne der idag blev vundet på banen.

Vi glæder os til at følge den individuelle kür finale imorgen, søndag d. 4. august kl. 10:00