Skip to main content

Hestene følger dronning Elizabeth til graven

Idag bliver den afdøde britiske monark dronning Elizabeth lagt til hvile ved Prince Philips side. Dagen er planlagt fra A-Z med et hav af mindehøjtideligheder og officielle akter. Hvis man har fulgt dronningens liv, ved man at heste var en af hendes helt store passioner, hvorfor der selvfølgelig også er heste på dagens program. Det […]
| admin

Idag bliver den afdøde britiske monark dronning Elizabeth lagt til hvile ved Prince Philips side.

Dagen er planlagt fra A-Z med et hav af mindehøjtideligheder og officielle akter. Hvis man har fulgt dronningens liv, ved man at heste var en af hendes helt store passioner, hvorfor der selvfølgelig også er heste på dagens program.

Det ridende Canadiske Politi eskorterer kisten på turen fra Westminster Abbey til Wellington Arch ved Hyde Park Corne. Dronningen fik i 1969 en helt særlig gave af netop the Royal Canadian Mounted Police, i form af hoppen Burmese, som dronning Elizabeth red i damesadel ved “Trooping the Colour” 18 år i træk.

Dronning Elizabeth fik sin første ridetime i en alder af blot 3 år, og i 4års fødselsdagsgave fik hun af sin far, Kong George V, shetlandsponyen Peggy.

Læs mere om dronningens liv med heste her: Dronning Elizabeth hyldes af hestefolk

TIDSPLAN OVER BEGRAVELSEN

09:00 – Westminster Abbey slår dørene op for gæsterne.

11:44 – Kisten transporteres i et optog fra Palace of Westminster til Westminster Abbey.

12:00 – Ceremonien begynder.

Det er præsten i Westminister Abbey, David Hoyle, der står for ceremonien. Ærkebiskoppen af Canterbury, Justin Welby, der leder Den Anglikanske Kirke, samt premierminister Liz Truss ventes også at tale.

12:55 – Fanfaren “The Last Post” spilles af en enkelt hornblæser efterfulgt af to minutters stilhed over hele landet. Herefter synges nationalsangen, og dronningens sækkepiber spiller et sørgestykke.

13:15 – Kisten bringes fra Westminster Abbey til Wellington Arch ved Hyde Park Corner ad en rute flankeret af soldater og betjente. Hvert minut er der kanonsalut fra Hyde Park og klokkeslag fra Big Ben i Westminister Palace.

14:00 – Kisten ankommer til triumfbuen Wellington Arch, hvor den flyttes til den nye kongelige rustvogn, der skal bringe den til Windsorslottet vest for London.

16:00 – I Windsor transporteres kisten langs Long Walk til Saint George’s Kapel.

17:00 – En privat gudstjeneste afholdes for dronningens familie og andre særligt inviterede.

Kilder: Ritzau, BBC, SkyNews, royal.uk og Reuters.