Skip to main content

11 gange PL-guldmedaljetager udgiver selvbiografi

Paradressurrytter Sir Lee Pearson har mødt store udfordringer og store triumfer i sit liv, og hans oplevelser er nu samlet i biografien ’I Am Who I Am’.
| admin

Foto: FEI/Liz Gregg

11 guldmedaljer ved PL, 14 guldmedaljer ved VM, 5 guldmedaljer ved EM – og udnævnt til medlem af Det Britiske Imperies Orden samt slået til ridder i 2017 … Sir Lee Pearson er en af tidens allerstørste paraatleter, og nu fortæller han sin historie i en hæsblæsende selvbiografi med masser af anekdoter og humoristiske tilbageblik.

I Am Who I Am udkommer den 15. maj 2021. Bogen er udgivet af Away with Media og kan forudbestilles her. Biografien starter med Pearsons fødsel, hvor hans deformiteter forskrækkede sygeplejerskerne så meget, at han blev gemt væk i et kosteskab de første dage af sit liv. Det har dog ikke holdt den populære paraatlet tilbage, der siden har vundet et utal af guldmedaljer ved PL, VM og EM, er blevet slået til ridder, har vundet titlen som BBC Sports Personlighed og været nomineret to gange til Laureus World Sports Personlighed.

37 medaljer i paradressur
Pearson har inspireret mennesker over hele kloden med sit positive livssyn og sin fantastiske sportsmentalitet. I 2016 var han fanebærer for England ved OL i Rio, og hans medaljehøst tæller ikke mindre end 37 medaljer ved PL, VM og EM. Den engelske pararytter er født med Arthrogryposis Multiplex Congenita (AMC), der er karakteriseret ved stivhed eller stærkt indskrænket bevægelighed i to eller flere led i arme/ben. Forandringerne er blivende og progredierer ikke, men uden behandling kan der opstå yderligere funktionsbegrænsninger.

De fysiske udfordringer fik Pearson til at kaste sin kærlighed på heste og ridesport, og hans liv med heste fylder selvfølgelig også en del i bogen.

”Det, jeg elsker mest, er at ride en hest så godt, som jeg kan. Jeg red det bedste, jeg kunne ved PL i Sidney, og det var det, der betød mest – endda mere end at vinde medaljen,” siger Pearson blandt andet.

Lee Perason ved PL 2012 i London

Kilder:

Horse and Hound
Wikipedia
Away with Media