Skip to main content

Høj kvalitet og tæt konkurrence i Bundgaard Byg Cup

Det var en fornøjelse at se afgørelsen i Bundgaard Byg Cup, hvor 15 ekvipager mødes i kür ved Equitour og der blev tæt kamp om sejren
| admin

Rytterne er vilde med at ride Bundgaard Byg Cup – den populære cup har fejret 25 års jubilæum, og det er en cup som har fostret adskillige internationale ekvipager. Equitour er vært for den anden af tre kvalifikationer inden finalen ved Blue Hors Dressurfestival i november. Og niveauet er tårnhøjt igen i år.

Svensk/dansk topopgør

Nanna Skodborg Merrald kom til start med avlshingsten Blue Hors Farrell e. Fürstenball, de to har sejret i international lille tur, senest i Hagen, hvor de fik Dannebrog til tops to gange. Efter Nanna tog en kneben sejr i Intermediaire I foran Jeanna Högberg og Dennis Fisker, blev der igen tæt kamp blandt de tre i küren.

Nanna Skodborg Merrald – Blue Hors Farell kom ind på andenpladsen i Bundgaard Byg Cup. Foto: Zibraport/Britt Carlsen

Set udefra var de umuligt at afgøre, om Jeanna Högberg kunne matche Nannas 78,917% på Blue Hors Farrell, og det blev en ultra tæt afgørelse, hvor dommerne sendte den svenske rytter ind på førstepladsen i küren med 79,667%.

Artiklen fortsætter under videoen

Det betød også, at det blev til en samlet sejr i Bundgaard Byg Cup til Jeanna Högberg og Devonport e. Dancier. Jeanna Högberg rider for Helgstrand Dressage.

Dennis Fisker og Rosenstoltz kom ind på tredjepladsen i Bundgaard Byg Cup. Foto: Zibrasport/Britt Carlsen

Landstræner for junior- og ungrytterne, Dennis Fisker red sig ind på tredjepladsen, i küren såvel som i den samlede stilling med Rosenstolz. På de følgende pladser kom:

Jeanna Högberg/Empire B, Dennis Fisker/Baunehøjens Carpaccio DWB, Thomas Johnsen/Faarbækgaaards Rising Star, Julie Dyrgaard/Ryvangs Damon Dione, Rune Willum Hansen/Hevringholms Delays DWB, Camilla Lærke Stubberup/Zun Dance og Karoline Rohmann/Aagaardens Lianne.

Bungaard Byg Cup 2021

LandsdelDatoKlub
Sjælland7. – 9. majFrederiksværk Rideklub
Jylland21. – 23. majEquitour
Jylland3. – 5. septemberVilhelmsborg
Jylland12. – 14. novemberBlue Hors – FINALE

Se med fra Equitour Denmark den 21.-23. maj 2021 med DM i dressur og paradressur.
Vi streamer alle tre dage – fra begge baner.

Start- og resultatlister