Skip to main content

Højeste hammerslag lød på 47.500€

80% af de udbudte føl blev solgt på Dansk Varmblods Følauktion i samarbejde med Blue Hors, og to føl rundede de 40.000 Euro til danske købere.
| admin

Lørdag aften satte Dansk Varmblod 19 føl af dressurafstamning under hammeren i et samarbejde med Blue Hors. Der blev handlet føl til 266.000 euro og 80% af dem fik nye købere – tre af dem gik til udenlandske købere.

Det var hingstestation Blue Hors som sikrede sig kollektionens mest eftertragtrede føl, Midt-West Strike e. Blue Hors St. Schufro/Revolution fra avlerparret Lisbeth og Poul Erik Nielsen i Spjald. Det var avlsleder Martin Klavsen, som sikrede sig det højeste bud på 47.500 euro.

Næst dyreste føl blev Worres Golden Days efter VM-guldvinderen fra Herning, Glamourdale/Franklin. Også her opstod der en budduel og den trak stutterileder Mette Riisager fra Nordentoft Equestrian sig sejrrigt ud af. Hun fik hammerslag på 42.000 euro. Føllet er opdrættet af June og Mogens Worre-Jensen, og de solgte endnu et føl på auktionen, Worres Glamour Boy e. Glamourdale/Dr. Doolitle for 16.000 euro til en udenlandsk køber.

Worres Golden Days, næstdyreste føl på gårsdagens auktion på Blue Hors Foto: Ridehesten.com

Gennemsnitsprisen for de solgte føl blev på 16.625 euro svarende til 123.856 kr. Ulrik Kristensen, der er repræsentant for Dansk Varmblods Hovedbestyrelse i Auktionsudvalget var meget tilfreds med resultatet af auktionen: ”Årets første auktion har været en fin succes med 16 solgte føl, og med nye bydere fra udlandet. Set ud fra det Europæiske marked i år, har vi løftet standarden. Det er et cadeau til vores gode avlere.”

Auktionen i tal:

Samlet salgspris        266.000 euro

Antal solgte føl          80%

Gennemsnitspris       16.625 Euro svarende til 123.856 kr.