Skip to main content

DIF: Håb om hurtig effekt af nye restriktioner

Med de nye restriktioner lukkes idrætten ned i store dele af landet. Hos DIF er forhåbningen, at smittetallene hurtigt falder, så især børn og unge ikke skal undvære idrætten i længere tid.
| admin

Ny coronarestriktioner betyder blandt andet, at indendørsidrætten i 38 af landets kommuner skal lukkes ned, og resten af idrætten i disse kommuner vil være ramt af meget kraftige restriktioner i kraft af et forsamlingsforbud på 10 personer.

-Når skoler, ungdomsuddannelser og private virksomheder lukkes ned, så skal idrætten selvfølgelig også bidrage til at vende den udvikling, vi desværre ser i øjeblikket, siger DIF’s direktør, Morten Mølholm Hansen.

Jeg håber inderligt, at smittetallene med de nye tiltag kommer til at falde, så restriktionerne også på idrætsområdet igen kan lempes. For den fysiske aktivitet kommer til at falde markant nu, og det får både nogle fysiske og mentale konsekvenser, som bekymrer mig dybt,

Morten Mølholm Hansen.

Siden de første restriktioner på idrætsområdet blev indført i begyndelsen af marts, er de mange idrætsforeninger blevet mødt med mange skiftende restriktioner.

-Det er og har været en meget vanskelig tid for vores frivillige kræfter i foreningerne. Jeg vil gerne sige til dem, at vi værdsætter deres kæmpe indsats, og vi har brug for dem. Vi skal på den anden side af det her have genopbygget et blomstrende idrætsforeningsliv til gavn for alle i det danske samfund, siger Morten Mølholm Hansen.

De særlige restriktioner i de 38 udvalgte kommuner gælder fra og med på onsdag og foreløbig til og med den 3. januar. De landsdækkende restriktioner forlænges foreløbig frem til den 28. februar. Den professionelle idræt er undtaget, så den fortsat kan afvikles med de restriktioner, som gælder for denne.

De 38 kommuner er: Albertslund, Allerød, Ballerup, Brøndby, Dragør, Egedal, Faxe, Fredensborg, Frederiksberg, Frederikssund, Furesø, Gentofte, Gladsaxe, Glostrup, Greve, Gribskov, Halsnæs, Helsingør, Herlev, Hillerød, Hvidovre, Høje-Taastrup, Hørsholm, Ishøj, København, Køge, Lejre, Lyngby-Tårbæk, Odense, Roskilde, Rudersdal, Rødovre, Slagelse, Solrød, Tårnby, Vallensbæk, Vordingborg og Aarhus.

Kilde: Dansk Idrætsforbund