Skip to main content

Holdet er sat til Nations Cup ved Equitour

Forude venter Longines EEF Series i Uggerhalne fra den 10.-13. juni 2021 – der er kommet yderligere pres på rytterne i Nations Cup
| admin

Landstræner Bo K. Møller fortæller, at danske samtlige ryttere og heste, der er udtaget til at ride det internationale Equitour-stævne Longines EEF Series i Uggerhalne fra den 10.-13. juni 2021, er fit og klar til opgaven.

Som landstræneren fortalte i artiklen: Målet er en plads i første division – er stævnet i Uggerhalne en væsentlig del af udtagelsen til liga-finalen i Polen, senere på sommeren.

CSIO i Drammen er aflyst!

“Resultatet i holdkonkurrencen er blevet endnu mere vigtigt, i og med at Drammen har aflyst deres CSIO,” fortæller landstræneren. Dermed er stævnet i Uggerhalne det eneste, som kvalificerer nationerne til ligafinalen, og det betyder, at Danmark skal slutte bedst eller næstbedst blande de nationer, vi er oppe imod i vores gruppe i ligaen. De nationer vi er oppe imod under Equitour er: Norge, Sverige, Finland, Litauen og Polen.

“Vi skal levere gode resultater, for at få det resultat, vi virkelig håber på”, erkender Bo. Målet for de danske ryttere er at nå ligafinalen i Polen, og forhåbentlig derfra kvalificere sig til første division. Seniorspringrytterne rider holdkonkurrencerne i anden division (Nations Cup). Målet er at avancere til den bedste række, første division. Det vil give rytterne adgang til nogle af de bedste stævner på 5-stjernet niveau. Samtidig vil det give rytterne den optimale forberedelse til ECCO FEI World Championships 2022 i Herning.

Holdet er sat, sådan da

Danmark skal derfor stille i absolut stærkeste opstilling på hjemmebanen, og det betyder, at følgende ryttere er med, når der fredag eftermiddag rides holdkonkurrence, Longines EEF Series:

  • Andreas Schou
  • Emil Hallundbæk
  • Lars Nørgaard Pedersen
  • Zascha Nygaard Andreasen
  • Konstantin Künnemann

Hestene skal gennem dyrlægekontrol inden starten, og alle ryttere rider opvarmningsklasse torsdag, men det er unge Konstantin Künnemann, som er udset til holdets reserve.

“Hvis alle præstere, og vi har heldet med os, kan vi slå dem alle, for vi stiller også med et stærkt hold,” understreger Bo K. Møller. Første mål er naturligvis at slå de nationer fra Danmarks grupper, og dermed kvalificere holdet til ligafinalen, men Bo vurderer også, at hans ryttere har en god chance for at tage sejren, men han vurderer, at Tyskland, Belgien og Irland kan være meget stærke, erfarne modstandere for danskerne.

Du kan se, hvordan de klarer sig live her på Zibrasport Equest – find info om stævnet her