Skip to main content

Casall Ask – Århundredets hingst i holstenerforbundet

Casall Ask er gået på pension fra international topsport, men hans indflydelse fra avlsboksen lever videre. Holstenerforbundet har udnævnt den succesfulde hingst til Århundredets hingst.
| admin

Holstenerforbundet benyttede årets hingstekåring til at ære en af nyere tids helt store stempelhingste, Casall Ask født i 1999 e. Caretino/Lavall. Hingsten er født hos Wilfried Thormann i Holsten og ejes i dag af Holstenerforbundet. Han blev pensioneret fra sporten i foråret 2017.

Casall var som unghest et “problembarn”, men som 5-årig satte forbundet hingsten i ridning hos svenske Rolf-Göran Bengtsson, og han fandt nøglen til den forsigtige hingst. Under Rolf-Göran Bengtsson var Casall blandt de absolutte topheste i international springning. Ved de store mesterskaber, som de olympiske lege i London 2012, EM 2013 i Herning og verdensmesterskaberne i Caen i 2014 nåede han finalen blandt top 25. I Herning vandt han bronzemedalje med det svenske hold, og sluttede på 4. pladsen individuelt. I Caen var der igen en fjerdeplads til parret.

De sidste år, indtil han blev pensioneret som 18-årig imponerede Casall med sin enestående præstationer, især i Global Champions Tour. Han formåede at vinde ti etaper af Global Champions Tour siden 2011 og blev nummer to samlet i 2014, lige med vinderen Scott Brash og tredje i 2015. I 2016 vandt Casall i en alder af 17 de tre etaper i Valkenswaard, Paris og Doha og dermed den samlede placering i Global Champions Tour. I en alder af 18 sagde Casall Ask farvel til konkurrencesporten. Det blev et farvel de fleste fans af international springsport vil huske i mange år fremad. Han sagde farvel til hjemmepublikummet, alle sine fans og Holstein-opdrætterne ved at vinde Global Champions Tour-etapen under Hamburg Derby efter at have dannet par med Rolf i 13 år.

Hvorfor “Ask”?

Tilbage i foråret 2013 indgik Stutteri Ask et samarbejde med Rolf-Göran Bengtsson og Holstenerforbundet. Og det betød bl.a. at Casall fik navnet Casall Ask.

Se det fine portræt af Casall på Clip-My-Horse – Breeding Legends