Skip to main content

Voltigering begynder i dag

VM i voltigering, der er en del af ECCO FEI World Championships, sparkes i gang i dag i storslåede rammer i Jyske Bank Boxen.
| admin

”Det er lige præcis sådan en scene, som man gerne vil præsentere voltigering på”, kommer det prompte fra den tidligere verdensmester i voltigering, Joanne Eccles, da hun står og kigger ind i konkurrencearenaen i Jyske Bank Boxen. Boxen er i de kommende dage skueplads for VM i voltigering i Herning, hvor der dystes i 4 discipliner inden for ridesport. 

Voltigering er gymnastik og akrobatik på ryggen af en galoperende hest. Og hvor man ikke skal sammenligne disciplinen med cirkus, så leverer den hver gang et spektakulært show, når koreografi, kostumer og musik spiller sammen.  

Det er som en rigtig scene
Og show-fornemmelsen kommer virkelig til sin ret i Boxen, fortæller Joanne Eccles.  
”Det her er ikke bare en arena. Det er virkelig en scene, hvor vi kan vise voltigeringen frem for verden. Den er fantastisk”.  

Den amerikanske enkeltvoltigør, Daniel Janes, er helt på linje med Joanne, efter at have testet rammerne.  
”Jeg er vild med lyssætningen, som virkelig sætter spotlys på det, der sker på banen. Og selvom rammerne er store, så har arrangørerne stadig formået at skabe en intim stemning i hallen, så vi glæder os til at løbe på banen”. 

Kommende gladiatorkamp om medaljerne 
Med en opbygning som et amfiteater klar til ”gladiator”-kamp, er der lagt op til skarp konkurrence i de fire konkurrencer, som voltigørerne deltager i – nemlig grupper, hvor man er 6 voltigører i en gruppe, enkeltvoltigering for herrer og damer og den sidste disciplin – Pas de Deux, hvor voltigørerne konkurrerer som par.  

Se også: Riders Corner with Thomas Bisgaard – Herning2022

Selvom tyskerne normalvis står stærkt, så er franskmændene på jagt efter medaljer og kan meget vel snuppe guld i både enkelt herre, hvor Lambert Leclizio skal forsvare sin titel som verdensmester.

Hos kvinderne har Manon Moutinho senest vundet årets World Cup finale og ligger nummer 1 på verdensranglisten. Og så har man fra fransk side sat et – i hvert fald på papiret – meget, meget stærkt hold, som godt kan udfordre tyskernes ellers meget velsmurte voltigeringsmaskine.  

Danskerne melder klar 
Startrækkefølgen til VMs første konkurrencer i Jyske Bank Boxen er klar, og det er de danske voltigører også, når konkurrencerne begynder lørdag klokken 9.00 med gruppernes obligatoriske øvelser. Her er Danmark repræsenteret med et stærkt og sammentømret hold, der godt kan blande sig i medaljekampen.

De kvindelige enkeltvoltigører med danske Sheena Bendixen følger efter med deres obligatoriske øvelser kl. 12.30 og så slutter herrerne første konkurrencedag af. Her har Danmark dog ikke nogen deltagere med.  

Se startlister for lørdagens konkurrencer her 

/Herning2022