Skip to main content

Husker du championatsfinalen i dressur i 2021?

Hvem var det nu, som vandt finalerne i de 4 årgange i PAVO og DRF’s Championatsfinaler på Blue Hors sidste år?
| admin

Nu er finalerne for de unge heste i fuld gang på Blue Hors. Og hvordan er det nu, hvem vandt sidste år, og er de til finalen i år?

Vi ser på resultaterne fra sidste års finale i PAVO og DRF’s Championatsfinaler, så man er godt klædt på til at følge med, hvad end man er tilstede på Blue Hors, eller ser med gratis fra Zibrasport Equests livestreaming.

Eric Guardia Martinez – helt urørlig i 4-års finalen

I finale for de 4-årige heste, var der 22 startende. Det blev til sikker sejr til Eric Guardia Martinez og My Vitality e. Vivaldi med 94%, og han tog også andenpladsen med Freddie Murcury e. Fürstenball.
My Vitality er siden finalerne solgt til Norge, til Cathrine Rasmussen, og Freddie Murcury er ikke til start. Det er til gengæld sidste års 3. placeret, Nanna Merrald Rasmussen med hingsten Blue Hors Monte Carlo T e. Dream Boy, de opnåede 89,6% sidste år. Han blev samtidig den mest benyttede hingst i Dansk Varmblod for sæsonen 2021.

Læs også: Blue Hors Monte Carlo mest populær hos avlerne

Se hele resultatet af 4-års finalen HER

Verdensmesteren sejrede i 5-års finalen

Det blev til en meget sikker sejr i finalen for 5-års heste til Jeanna Högberg og Hesselhøj Down Town e. Hesselhøj Donkey Boy (opdr. Hans Jørgen Hoeck) Sidste år vandt de guld ved UVM og i år blev det til en sølvmedaljer. De kommer ikke til start i championatsfinalen i år. Jeanna er flyttet med familien hjem til Sverige, og Down Town er solgt ud af landet.

Læs også: Helgstrand siger farvel til Downtown

Ved finalen sidste år opnåede hele 98,4% Bjarne Nielsen videreformidlede bedømmelsen af den udtryksfulde brune hingst til publikum og seere:
“Kvalitet fornægter sig ikke. Hvad mere kan vi forlange, og så I de overgange den lavede? Den får 10 i trav. Skridten er rigtig god 9,6. Galoppen er også rigtig god. Der bliver en smule spændinger 9,8. I ridelighed 9,8. Vi kan allesammen være enige om, at det er verdensklasse. Derfor 10 i kapacitet.”

Jeanna red for Helgstand Dressage, og der stod også Helgstrand på anden og tredjepladsen i 5-års holdet. Andreas Helgstrand red Fynch Hatton e. Formel Eins ind på andenpladsen med 92,4% og Michael Grønne Christensen red svalegårds Hot Zalina e. Blue Hors Zalabaster ind på 3. pladsen med 87,7% Ingen af de tre topplacerede i sidste års championat kommer til start i år.

Se hele resultatet af 5-års finalen HER

Tæt topkamp i 6-års finalen

Finalen for de 6-årige heste blev særdeles spændende. Vinder af kvalifikationen Josefine Dahl Hoffmann og RGS Finest Alegra e. Finest (opdr. Silje Marie Fagertun Kristiansen) lagde flot ud i finalen med 91,2%, men det skulle vise sige lige præcist ikke at være nok, da Silje Bakken og dejlige Sweetnes e. Blue Hors St. Schufro (opdr. Lisbeth B. Andersen) opnåede lidt højere kapacitetskarakter og sluttede med 91,8%

Det blev Betina Jæger Jensen og Dantes Delight e. Dante Weltino (opdr. Sonja Gerdes) som indtog tredjepladsen med 85,6% Ingen af de tre topplacerede heste fra 6-års finalen sidste år, er til start i 7-års championatet i år.

Se hele resultatet af 6-års finalen HER

Placeret i 7-års finalen – nu international Grand Prix hest

Det blev Marianne Helgstrand som sikrede sig sejren i finalen for 7 års heste. Det gjorde hun med imponerende Elverhøjs Raccolto e. Sezuan (opdr. Berith Nielsen). De scorede højest både i vurderinger af gangarter samt i programridning, og sluttede med samlet 87,193% Parret er i dag godt på vej i lille tour.

Det blev Nanna Merrald Rasmussen og Blue Hors Touch of Olympic L e. Blue Hors Don Olymbrio (opdr. Anja & Jan Petersen) som red sig ind på andenpladsen. De vandt sølv ved UVM samme år, og er i lighed med vinderen godt på vej i lille tour.

Det blev Andreas Helgstrand, som red sig ind på tredjepladsen med UVM-bronzevinderen Queenparks Wendy e. Sezuan (opdr. Kurt Gosmer) med 81,734% Parret er allerede nu vel etableret på Grand Prix-niveau, og den sorte hoppe kom i år tilbage til UVM-stævnet i Ermelo, hvor det blev til en første- og andenplads i hhv. Grand Prix Special og Grand Prix.

Læs også: Andreas Helgstrand og Wendy vinder Grand Prix Special i Ermelo

Alle 3 topplacerede heste i 7-års finalen er på startlisten i år ved World Cup- stævnet på Vilhelmsborg.

Se hele resultatet af 7-års finalen HER