Skip to main content

Husker du Lone Jørgensen? Nu er hun i spil til Australiens OL-hold

Otte ekvipager fra Australien har allerede klaret kvalifikationskravet til OL. Heriblandet også Lone Jørgensen, der tidligere har repræsenteret Danmark til Legene hele to gange.
| admin

Både til OL i Sydney i 2000 og OL 2004, der fandt sted i Athen, var Lone Jørgensen en del af det danske dressurlandshold.

Og 2021 kan hun muligvis føje endnu et OL til sit CV. Denne gang bliver det dog ikke under dansk flag, for Lone Jørgensen har siden 2012 boet “Down under” efter 30 års ophold i Tyskland.

Sammen med den 14-årige Dansk Varmblod-hoppe Corinna har Lone kvalificeret sig til Legene i Tokyo – deres kvalifikation er kommet i hus med følgende resultater skriver Dressage-news:

  • Boneo, Australia, 2020–70.109%
  • Sydney, Australia, 2019–69.348%

Fra dansk mester til australsk mester

Lone Jørgensen var en af Danmarks mest vindende dressurryttere i begyndelsen af nullerne. Sammen med Kennedy vandt hun bl.a. DM i 2003 og deltog i EM og VM.

De seneste år har hun dog haft base i Australien, og derfor bliver det også Australien, hun skal repræsentere, hvis hun bliver udtaget til OL-holdet.

I 2015 sagde hun således til Horse2Rider om sit nye liv langt væk fra Danmark:

“Vores hverdag er meget forskellig fra da vi boede i Tyskland. Uli er som regel her hjemme og tager sig af hus og “have” (14 Acer = ca 10 tdl) og vores 3 hunde. Tror aldrig vi bliver færdig med at bygge, udvide eller renovere, men sådan er det jo når man har stald, ridehal og stooort grundstykke.”

“Jeg er som regel ude at undervise hver dag, eller har ryttere der kommer hertil. Er også ude med ryttere til stævner og giver kurser i Canberra, Sydney, Perth og New Zealand, og er samtidig State coach for Victoria (delstaten vi bor i), så det er nok at se til.”

I 2019 blev Lone og netop Corinna australsk mester.

Corinna er en hoppe med et meget afbalanceret temperament , bliver aldrig for hed og kigger slet ikke, så det gør det jo nemmere at ride hende, men det er også lidt en omstilning for mig, da jeg tidligere havde nogle “varme heste”, fortalte hun i den forbindelse til Ridehesten.

Se de syv andre ekvipager, der er i spil til en OL-plads.

Lone Jørgensen og Kennedy i 2003