Skip to main content

Hvorfor er de hvide ridebukser hvide?

De hvide ridebukser er lige så flotte når de er rene, som de er besværlige at holde hvide. Historien om farven på netop de hvide bukser går helt tilbage til 1800-tallet.
| admin

Hvide ridebukser er en del af en vigtig tradition når det kommer til design af ridetøj, og der findes udførlige regler for påklædning i alle FEI discipliner. Hvert stykke tøj, ned til farveskala, er præcist reguleret. 

Symbol på status

At bære hvide bukser til hest, var en måde at vise status i 1800-tallet, som den formelle påklædning forbundet med velhavende ryttere. 
Yderligere to forklaringer kan findes i historien på den overvejende brug af farven hvid til ridning, der går tilbage til rævejagt og polo. 
 
Rævejagt tradition 
Robin Brueckmann, en amerikansk Grad IV Para rytter, skrev på Facebook: 
 
“Vores påklædning stammer fra engelske jagttøj. Dengang var ridebukser lavet af hjorteskind. Der var ikke blot skind på knæ eller i sædet,hele buksen var af skind. Dette var praktisk til vinterjagt. Der var dog en udfordring, der ingen renserier. Du rensede dem ved at skrubbe dem med fulderjord.
 
Polo tradition 
Hvide ridebukser finder også deres oprindelse i Indien, hvor Jodhpur-bukserne eller Jodhpurs blev opfundet for at spille polo mere komfortabelt. De bæres altid over tætsiddende ankelhøje jodphur-støvler eller paddock-støvler, og farven hvid blev foretrukket for at reflektere de varme stråler fra solen. 
 
I slutningen af ​​1800-tallet var Sir Pratap Singh, Maharajaen af ​​Idar og regenten af ​​Jodhpur, som var en ivrig polospiller, utilfreds med den fremherskende buksestil og fik produceret en beklædningsgenstand, der passede bedre til spillets behov. Han valgte churidaren som sin skabelon, men han øgede det posede aspekt ved at udvide tøjet langs lårene og hofterne. Dette tillod deres frie bevægelighed under ridning, et revolutionerende design i æraen før opfindelsen af ​​strækstoffer. 
 
Briterne under dronning Victorias styre, monarken i Det Forenede Kongerige af Storbritannien og Irland og kejserinden af ​​Indien, var hurtige til at få øje på fordelene ved det nye design og implementerede dem hurtigt.

Dette er altså historien om hvorfor de hvide ridebukser er hvide.

Kild: Euro Dressage