Skip to main content

35 heste døde som følge af fodring uden tilladelse

I England har de problemer med, at folk fodrer heste uden tilladelse, især i disse tider, hvor Corona nedlukningen får folk til at flokkes i naturen.
| admin

35 heste har mistet livet
Corona nedlukningen betyder, at mange bruger meget mere tid i naturen, og det er jo en god ting, skulle man mene. Det har dog vist sig, at det ikke altid er godt for hestene, i hvert fald ikke i England hvor den store aktivitet i naturen har betydet, at flere og flere heste bliver fodret uden tilladelse. Det har sat gang i debat og en undersøgelse, og det vurderes, at hundredvis af heste er blevet fodret uden tilladelse, og at 35 heste har mistet livet som følge af dette.

83% er familie
Undersøgelsen, der blev foretaget af Bristol Universitet, viste at 788 ud af 1017 personer mistænkte eller havde beviser for at deres heste var blevet fodret uden tilladelse. Mere end halvdelen sagde, at fodringen var sket oftere efter nedlukningen. Ydermere relaterede man den uhensigtigsmæssige fodring til 220 syge heste, og ud af dem var der 81, der ikke kom sig helt, inklusiv 35 heste som døde eller blev aflivet. Undersøgelsen viste også, at 82,7% af dem der fodrede hestene, faktisk var i familie med hesteejeren.

#BeHorseAware
Universitetet støtter med undersøgelsen op om Foreningen for Britiske Hestes (British Horse Society) #BeHorseAware Kampagne, der blev lanceret sidste år, og som har til mål at oplyse folk om effekten af at fodre heste uden tilladelse. For at undgå flere syge heste, mens verden stadig er på Corona standby, og folk tramper op og ned ad veje og stier for at få en pause fra hjemmekontoret, anbefaler foreningen, at hesteejerne sætter skilte op med fodring forbudt ved deres hestes folde. Fodringen sker jo som regel ikke i ond mening, men fordi man gerne vil ’give hestene noget’ og komme i kontakt med dem.

Er det et problem i Danmark?
Der er forskel på hestehold i Danmark og i England. I England har de mange flere heste på små matrikler og gårde, og mange heste lever ude hele året på afsidesliggende marker eller i smukke naturområder. I forbindelse med at Loven om Hestehold trådte i kraft i Danmark, skete der en ændring i hvordan man har heste – og adgangen til heste er ikke helt så nem som i England. Ydermere har danskerne som regel også en forståelse for, at man ikke bare fodre dyr, der ikke er ens eget. Dermed ikke sagt, at det ikke forekommer, og har du haft problemer med ovenstående, må du meget gerne fortælle os din historie.

Kilde: Horse&Hound