Skip to main content

Jewel Ask Z opereret for tarmslyng: Frisk igen

I marts blev Jewel Ask Z opereret for tarmslyng, men nu melder stutteriet ud, at hingsten er så frisk, at han igen kan tappes.
| admin

Femårige Jewel Ask Z blev i begyndelsen af marts ramt af alvorlig sygdom.

– 11-03-2021 måtte Jewel Ask på tragisk vis opereres for tarmslyng, hvilket desværre har betydet at han ikke kunne tappes for at levere kølesæd til hoppeejerne, skriver Stutteri Ask på deres hjemmeside.

Fløjhingsten fra 2020 er dog allerede på højkant igen.

– Heldigvis var tarmen ikke nået at blive beskadiget, men dyrlægerne kunne blot lægge den på plads igen. Helingsprocessen går rigtigt godt og vi forventer, at hvis alt fortsætter sin positive udvikling, at han vil kunne starte sin genoptræning og begynde at blive tappet igen fra midten af maj måned og dermed igen stå til rådighed med kølesæd. 

Jewel Ask Z ses her i stutteriets online præsentation 2021

Også Cyrona Ask står igen til rådighed for avlerne.

Cyrano Ask har gennem en længere periode også kun været tilgængelig via frostsæd grundet en skade, der har gjort han ikke måtte tappes. Hans helingsproces går også rigtig godt for ham og dyrlægerne vurdere at han også snart kan starte sin genoptræning og må ligesom Jewel starte med at blive tappet igen fra midten af maj, selvfølgelig forudsat at den positive udvikling fortsætter. 

Du kan se Jewel Ask Z i Stutteri Asks online præsentation 2021