Skip to main content

Linde-søskende er sammen til EM: -Vores bånd er helt specielt

Theodor, Philippa og Noona Linde er søskende og springryttere. De er alle tre udtaget til EM for Danmark, og lige nu befinder de sig i Portugal, hvor mesterskabet skal afgøres.
| admin

”Linde – showjumping family” – sådan beskriver de sig selv på Instagram, og det kan nærmest ikke siges bedre. Theodor, Philippa og Noona med efternavnet Linde er nemlig ikke kun søskende – de er også nogle af Danmarks mest lovende og talentfulde springryttere.

Lige nu er trekløveret i Portugal, hvor der siden tirsdag er blevet afviklet EM for children, juniorer og ungryttere.

Noona er udtaget til juniorholdet, mens Philippa og Theodor er en del af ungrytter-teamet. En imponerende præstation, som de faktisk har prøvet tidligere. Da der var EM i franske Fontainebleau i 2018, var alle tre også med til mesterskabet.

Og nu, tre år senere, står de igen i samme situation.

”Det er helt fantastisk, at vi kan dele oplevelsen sammen. Vi har sporten sammen, og vi har et helt specielt bånd. Vi støtter hinanden, og der er ikke konkurrence imellem os.

Det er bare meget specielt, og jeg er stolt af at se os alle opnå det,” fortæller søskendeklanens yngste medlem Noona.

Team Absolute

Philippa, Theodor og Noona er en del af team Absolute Horses, der drives af et andet søskendepar – nemlig Andreas og Christian Schou.

Selv om de dermed får masser af støtte fra dygtige trænere, så er det ikke en sjældenhed, at Linde’erne kommer med gode tips til hinanden på træningsbanen.

”Vi hjælper hinanden med småting. De andre har lidt mere erfaring end mig, og det er dejligt. Så har man en ekstra træner i hverdagen,” fastslår 16-årige Noona.

Vi har nået at se hinanden til EM, så vi har kunnet støtte hinanden.

Noona Linde

Lang afstand

Mens Philippa er rykket til Belgien for at dygtiggøre sig, og Theodor netop har fået sin studenterhue så er Noona blevet færdig med 1. g.

Men de formår stadig at ses, selv om afstanden er stor.

”Vi har været i Belgien i ugen op til stævnet her. Vores tre EM-heste stod hos Philippa, så vi har haft mulighed for at forberede os.

Jeg har min 12-årige hoppe med, som jeg har haft i snart to år. Jeg har meget erfaring Eurvette O, og jeg føler mig altid sikker, når jeg rider på hende.”

Dansker-lejr

I Portugal er alle danske heste opstaldet sammen. Og det giver en ganske unik stemning blandt rytterne.

”Vi har det rigtig godt på det personlige plan og teamplan. Det er dejligt, at man taler godt sammen. Vi støtter hinanden – også på tværs af ungryttere og juniorryttere.

Men det er også et varmt sted at være. Hesten skal være i god form, så der er lavet en individuel plan for hver heste. Midt på dagen er her ca 30 grader,” slutter Noona.

Hun skal på banen i dag torsdag, når juniorrytterne skal ride holdfinalen, hvor kun de 10 bedste hold er kvalificeret til.

Følg med her