Skip to main content

Jovian og Andreas med Grand Prix sejr i debut

Andreas Helgstrand har en verdensstjerne på vej i den 8-årige avlshingst Jovian. De to har netop debuteret internationalt i Grand Prix med en sejr – og Andreas tog andenpladsen med hoppen Queenparks Wendy.
| admin

I slutningen af marts var der mange som fulgte Zibrasport Equests livestreaming fra landsstævnet på Vilhelmsborg, hvor Andreas Helgstrand debuterede den 8-årige avlshingst Jovian e. Apache i Grand Prix til drømmescoren 83,7% og ligeledes debuterede 8-årige Queenparks Wendy e. Sezuan til 77,23%

I dag havde OL-rytter Andreas Helgstrand sine to stjernefrø til start ved det internationale stævne Aalborg Dressage Event i den 3* Grand Prix. Klassen havde 19 deltagere, og Andreas lagde sig i spidsen af konkurrencen med Queenparks Wendy, som opnåede 72,739% i sin internationale debut.
Og Andreas holdt sin førsteplads klassen igennem med sine kolleger Lone Bang Larsen Thranegaardens Rostov e. Romanov med 72,326% og Daniel Bachmann Andersen og Zippo M.I. e. Blue Hors Zack på 71,457%

77,109% i debut

Der blev godt fyldt op rundt om banen, da Andreas Helgstrand red på banen med Jovian som næstsidste rytter i Grand Prix-klassen. Den ambitiøse hingst fylder dressurbanen ud, når han sætter i trav med imponerende løft og afskub både fra for- og bagpart. Samtidig kommer han helt ubesværet tilbage i samling efter de imponerende øgninger. Piaffen er endnu ikke helt sikker, men Andreas erfaring fornægtede sig ikke, da han lod hingsten gå lidt fremad i piaffen for lettere at holde fremadsøgningen og takten. Et fejlfrit galopprogram fuldendte et flot ridt.

3 10-taller opnåede hingsten og adskillige gange 9 og 9,5 og sluttede med den imponerende score på 77,109% i sin internationale Grand Prix-debut givet fra et dommerpanel udelukkende bestående af udenlandske dommere.

Start- og resultatlister