Skip to main content

Kæmpe overraskelse ved VM i military

De to danske ryttere kom begge igennem den krævende terrænbanen ved VM i Italienske Pratoni. Mia Hastrup med en del fejl, mens Hanne Wind Ramsgaard overraskede med en rigtig fin tur i terrænet. Hanne lå langt nede i klassementet efter dressuren, men fik med en fejlfri tur, kæmpet sig et godt stykke op ad resultatlisten […]
| admin

De to danske ryttere kom begge igennem den krævende terrænbanen ved VM i Italienske Pratoni. Mia Hastrup med en del fejl, mens Hanne Wind Ramsgaard overraskede med en rigtig fin tur i terrænet. Hanne lå langt nede i klassementet efter dressuren, men fik med en fejlfri tur, kæmpet sig et godt stykke op ad resultatlisten efter terrænet.

Læs også: Terrændag ved VM i military

Smilet var ekstra stort

Hanne er kendt som “the smiling rider” og smilet var ekstra stort, da hun blev overrasket af sin kone Charlotte og sønnen Robin, der havde taget den lage tur til Pratoni, uden hun vidste det.
Flere omkring danskerne ved VM, havde en andel i den store overraskelse, der gik rent ind hos Hanne, der skrev følgende på sin instagram profil:

“Shit hvor blev jeg glad.
Helt ind i sjælen, kom vist også til at tude lidt

De to danske ryttere kom begge igennem den krævende terrænbanen ved VM i Italienske Pratoni. Mia Hastrup med en del fejl, mens Hanne Wind Ramsgaard overraskede med en rigtig fin og meget overbevisende tur i terrænet. Hanne lå langt nede i klassementet efter dressuren, men fik med en fejlfri tur, kæmpet sig et godt stykke op ad resultatlisten efter terrænet.

Læs også: Danskerne er klar til VM i military

Springningen afgjorde det

Inden tredje og sidste del af konkurrencen, nemlig ridebanenspringningen, skal alle hestene igennem endnu et vettjek. Terrænet er en hård omgang, og ingen equipager får derfor lov til at fortsætte ind på springbanen, før hestene er kigget på af dyrlægen og erklæret fit to compete.
Mia Hastrups Shjabrina strøg lige igennem vettjek, mens Hanne i samråd med dyrlæge Linus Camitz valgte at trække Ameque Torino fra konkurrencen.
Mia lagde godt ud på første del af springbanen, men i den sidste halvdel indløb en del fejl, og hun slutter VM som nr. 68.

25årige Yasmin tog guldet

Guldet gik til den bare 25 årige britiske mesterskabsdebutant Yasmin Ingham med hesten Banzai du Loir med blot 23,2 strafpoint efter alle 3 discipliner. Efter hende fulgte tyske Julia Krajewski der tog sølvet med hesten Amande de B’Néville. Bronzemedaljen gik til australske Tim Price med hesten Falcon.

Holdmesterskabet blev en gyser

Den største overraskelse var tyske Michael Jung, der kom til ridebanespringningen med blot 18,0 strafpoint, og dermed var klar fører af konkurrencen. 2 nedslag gjorde at den rutinerede Jung endte helt udenfor den individuelle medaljerække. Det var dog ikke nok til at tage holdguldet fra netop Tyskland, foran sølvvinderne fra USA og bronze medalisterne fra New Zeeland.

Find alle resultaterne fra VM i military her.