Skip to main content

Kvindelig hingsteholder – med godkendt springhingst

De senere år er hingsteholdet i Dansk Varmblods regi samlet på få, større hingstestationer, men der er enkelte hingsteholdere, som formår at fastholde en mindre station, og blandt dem Christel May-Worre, som fik godkendt en springhingst ved forbundets hingstekåring i Herning.
| admin

”Jeg er glad for jeg købte Worres Caballo af mine forældre, da han var føl,” indleder Christel May-Worre. Den topmoderne skimlede hingst er efter Caballero med fuldblodshingsten Baccarat xx til morfar. Christel har redet hingstens far, mor og morfar, for samtidig med, hun er advokat er hun springrytter, mor til sønnen Philip, og nu også hingsteholder. Hun samarbejder med sine forældre June og Mogens Worre.

Worres Caballo i løsspringning, en opgave han løste med stort overblik. Foto: Zibrasport Equest

Stutteriet har to gårde til rådighed, hvor “Nytoftegaard” primært bruges til konkurrence- og unghestene og nabogården “Byager” primært benyttes til insemineringsstation (June er uddannet inseminør), hvor hopper til inseminering tilbydes opstaldning i en nyindrettet stald.

Vi talte med Christel inden afgørelsen på kåringen, og selvom hun håbede på at stå med en præmiehingst, gik dette ønske ikke i opfyldelse søndag eftermiddag. Hun fik dog godkendt hingsten til afprøvning, en blandt i alt 11 godkendte springhingste.

Læs også: 7 præmiehingste og deres avlere hædret i Herning