Skip to main content

Patrik Kittel afslører nyt om Sezuan

Den svenske rytter har redet den sorte hingst siden 2018, og nu afslører Patrik på Instagram, at parret nærmer sig deres Grand Prix-debut med hastige skridt. Sezuan er tidligere blevet uddannet af Andreas Helgstrand og den tyske landsholdsrytter Dorothee Schneider.
| admin

I november 2019 offentliggjorde Gestüt Peterhof en ny video af Sezuan og dens nuværende rytter Patrik Kittel. Her viste ekvipagen, at de har taget hul på nogle af dressurens sværeste øvelser sammen, selv om den svenske landsholdsrytter først overtog den sorte hingst i begyndelsen af 2018.

En skade ved tapning for knap et år siden satte uddannelsen af dressurhesten et step tilbage, men nu afslører Patrik, at han og den danske elitehingst nærmer sig højeste niveau.

På sine sociale medier skriver Patrik følgende:

Wow! Sezuan getting closer to Gp with every ride #halfpass #Sezuan #gestütpeterhof #stallion #gp #cool #fun #love #awsome #fokus #black #white #saracenhorsefeeds #cavalleriatoscana #samshield #stallvärme #roecklequestrian #bluehorscare_official #saabisadeln #_backontrack

Sezuan, der er efter Blue Hors Zack og Blue Hors Don Schufro, har allerede opnået flotte resultater i sin karriere – han er bl.a. tredobbelt verdensmester i dressur for ungheste under tyske Dorothee Schneider.
Da Helgstrand Dressage solgte Sezuan i 2014, var det da heller ikke uden vemod.

– Vores hidtil bedste og mest enestående hingst Sezuan er blevet solgt. Gestüt Peterhof har købt den anden halvdel af Sezuan, så de nu ejer ham 100%.
Allerede fra tilridningen, viste Sezuan at han er noget helt specielt. I 2012 blev han kåret i Dansk Varmblod og ved den efterfølgende 35-dages test slog han alle rekorder i Dansk Varmblods historie. Han opnåede ti 10-taller og fik et samlet resultat på 987,50 point.

Som 4-års blev han kåret som fløjhingst i Dansk Varmblod og senere på året blev han suveræn vinder af DRF’s dressurchampionat for 4-årige heste. Vi havde alle glædet os til at Andreas og Sezuan forhåbentlig skulle have repræsenteret Danmark ved sommerens UVM for 5-årige heste i Verden, lød det dengang.