Skip to main content

Nanna Merrald jagter World Cup points i julen

Nanna Merrald skal ride World Cup-stævne I Mechelen mellem jul og nytår, og hun håber på, at optjene tilstrækkelige points til en plads i finalen i Omaha, fortæller hun.
| admin

Det er de 8 bedste ryttere fra den vesteuropæiske liga som får adgang til World Cup finalen i Omaha i april 2023. I øjeblikket ligger Nanna Merrald på en 8. plads, men hun håber på at avancere efter World Cup kvalifikationen i Mechelen mellem jul og nytår.

”Jeg når lige at fejre jul med familien, og så kører vi 2. juledag,” fortæller Nanna, da jeg fanger hende under formiddagens træning på Blue Hors. Hun er naturligvis begejstret over nyheden om, at dressurlandsholdet er den tredje og sidste finalist i kampen om at blive Årets Sportsnavn 2022.

Nanna Merrald Rasmussen og Blue Hors St. Schufro. Foto: Zibrasport Equest


Når Nanna sætter kurs mod Belgien for at ride den 28. og 29. december, er det avlshingsten Blue Hors St. Schufro hun har med i lastbilen. ”Det glæder jeg mig meget til,” understreger hun, for St. Schufro fik sin World Cup debut på Vilhlemsborg i oktober med en andenplads i kür med 82,610%

Det er kun muligt at kvalificere tre ryttere fra hver nation til finalen, og da tyskerne har 4 ryttere i top 8 falder en fra, hvilket betyder, at Nanna i praksis avancerer en plads i regnskabet.

”Jeg har redet to kvalifikationer, og jeg må ride 4 som tæller med, så jeg tænker, jeg godt kan kravle lidt der-op-ad,” siger Nanna. Der er 4 kvalifikationer i det nye år om det siger Nanna: ”Jeg skal ride nogle af World Cup kvalifikationerne, men den endelige plan er ikke lagt.”

Carina Cassøe Krüth og Heiline’s Danciera- vinder af FEI Dressage World Cup Vilhelmsborg. Copyright ©FEI/Kim C Lundin

Werndl i front

Det er tyske Benjamin Werndl som topper World Cup-listen med 50 point, efterfulgt af Spaniens Morgan Barbancon med 45 points og Thamar Zweistra fra Holland med 41 point. Herefter følger to tyske ryttere Ingrid Klimke og Isabell Werth. Patrik Kittel fra Sverige ligger på 6. pladsen med 34 points, tyske Frederic Wandres har 33 og Nanna har 30 points.

I 2023 er der kvalifikation i Basel og Amsterdam i januar, så følger Neumünster i februar og så er der Europafinale i Göteborg fra den 23. til 26. februar.

Jessica von Bredow Werndl (GER) og TSF Dalera BB – vandt FEI Dressage World Cup 2022/23 – Lyon (FRA) Copyright ©FEI/Leanjo de Koster

Sådan er det gået i World Cup

FEI Dressage World Cup-sæsonen åbnede på Vilhelmsborg ved Århus med sejr til Carina Cassøe Krüth og Heiline’s Danciera med 85,925%, der var total dansk dominans da Nanna og St. Schufro kom ind på andenpladsen, Daniel Bachmann Andersen/Zippo M.I. blev nr. 3 og Andreas Helgstrand/Jovian kom ind på 4. pladsen.

En uge senere rykkede World Cup-serien til Lyon i Frankrig, hvor den regerende World Cup-titelholder, tyske Jessica von Bredow-Werndl vandt med TSF Dalera BB med 90,140% og dermed har hun indfriet kravet for at ride i finalen i Omaha. Isabell Werth og Emilio tog andenpladsen med 87,945% foran Patrik Kittel fra Sverige med Touchdown med 84,630%.

Ingrid Klimke (GER) og Franziskus FRH – vinder af FEI Dressage World Cup 2022/23 – Stuttgart (GER). Copyright ©FEI/Leanjo de Koster

I november var Stuttgart, Tyskland vært for World Cup og her blev det igen til tysk sejr denne gang til Ingrid Klimke og Franziskus FRH med 83,440% foran Isabell Werth som havde sadlet DSP Quantaz og red til 82,030% med Benjamin Werndl/Daily Mirror på 3. pladsen med 81,885%

Frederic Wandres (GER) og Duke of Britain FRH vinder af FEI Dressage World Cup Grand Prix – Madrid (SPAIN) 2022. Foto: FEI / Nacho Olano

Frederic Wandres fra Tyskland tog sejren i Madrid, Spanien med 84,830% på Duke of Britain FEH foran endnu en tysk rytter Helen Langehanenberg/Annabelle og med Thamar Zweistra og Hexagon’s Ich Weiss på tredjepladsen.

Charlotte Fry (GBR) og Glamourdale – vinder af FEI Dressage World Cup™ 2022/23 – London Excel (GBR). Copyright ©FEI/Jon Stroud

Og senest har verdensmesteren fra Herning2022 Charlotte Fry brilleret på hjemmebane, da hun og Glamourdale leverede en personlig bedst kür til 90,995% i London foran Gareth Hughes/Classc Briolinca og Ingrid Klimke med Franziskus FRH.

Flere informationer om FEI Dressage World Cup