Skip to main content

Nanna Merrald og Andreas Schou flyvende i Lyon

Dansk dressur- og springsport blev smukt repræsenteret ved det imponerende World Cup-stævne i franske Lyon. Nanna Merrald Rasmussen og Andreas Schou sluttede på hhv. 5. og 4. pladsen i World Cup kür og Longines Grand Prix.
| admin

Nanna Merrald Rasmussen/Atterupgaards Orthilia og Andreas Schou/Independent var med helt fremme i topkampen mod nogle af verdens aller bedste ryttere ved det imponerende stævne i franske Lyon.

Nanna Merrald Rasmussen og 17-årige Atterupgaards Orthilia e. I.P.S. Gribaldi (opdr. Atterupgaard) er til World cup i Lyon og i Grand Prix opnåede de en 4. plads torsdag, mens de i Grand Prix Kür blev nr. 5 med 78,930% her til aften og dermed endnu flere værdifulde points til World Cup-kontoen. Sidste weekend på Vilhelmsborg, red hun sig ind på andenpladsen med avlshingsten Blue Hors St. Schufro. Nanna håber på en plads blandt de 9 ryttere, som får adgang til World Cup-finalen i Omaha i april næste år, og hun er kommet flyvende fra start. Hun ligger lige nu på en 3. plads i den vesteuropæiske liga.

Læs også: Verdensetteren er tilbage, hvor hun slap!

World Cup-küren i Lyon blev vundet med imponerende 90,140% af verdensranglistens nr. 1 og den regerende World Cup vinder: tyske Jessica von Bredow-Werndl med TSF Dalera BB e. Easy Game og dermed har hun indløst billet til finalen. Den imponerende tysker er tilbage i sadlen, fit og klar efter sin graviditet.

Der stod også Tyskland på andenpladsen – til verdens mest vindende dressurrytter Isabell Werth med Emilio e. Ehrenpreis med 87,945% og med svenske Patrik Kittel og Touchdown e. Quaterback på 3. pladsen med 84,630% og så kom tyske Benjamin Werndl og Famoso e. Farewell ind på 4. pladsen med 82,775%

Andreas Schou er flyvende!

Andreas Schou fortsætter de flotte takter han har vist gennem hele udendørssæsonen. I Lyon havde han start nr. 1 i Longines Grand Prix her til aften med Independent e. Diamant de Revel. En overbevisende fejlfri runde sendte ham i omspringning mod en stor del af verdenseliten.

Andreas Schou og Independent. Foto: Zibrasport Equest

11 ryttere var i kamp om vigtige points til Longines Verdensranglisten og Grand Prix-sejren i Lyon. Andreas Schou satte barren højt med et stærkt udlæg som omspringningens første rytter med et fejlfrit og, skulle det vise sig, hurtigt ridt i 37.08 sekunder. Det blev dog matchet af franske Julien Epaillard, der må siges at være den hurtigste mand på springbanerne i øjeblikket. Med Caracole de la Roque e. Zandor Z stoppede han tiden på imponerende 33.20 sekunder. Jana Wargers og Limbridge e. Guardus Limbus fra Tyskland red i 36,04 og den tidligere EM-vinder fra Herning2013 Roger Yves Bost og Ballerine du Vilpion e. Baloubet du Rouet kom i mål i 36,98 sekunder.

I det slagne felt bag Andreas Schou var topnavne som Scott Brash, Jur Vrieling, Gudrun Patteet, Gregory Wathelet, Steve Guerdat og Martin Fuchs.

Longines Timing